Vinterjogg

Min forrige løpetur var etter at den første snøen var falt, men da var det bare så vidt jeg så noe til den oppe i skogen. I dag derimot var det ingen tvil om at Kong Vinter har lagt sin hvite hånd over Trondheim.

Jeg kledde godt på meg. Jeg fant frem lue og handsker, stilongs og ei ulltrøye, ullsokker og sko med tynne tynne såler. -7°C var for meg en ny utfordring når det gjelder løping og jeg regner med det vil ta litt prøving og feiling før jeg finner riktig påkledning. Det skal være varmt, men samtidig må det puste mye og fortsatt holde meg varm når det er vått av svette.

Løpeturen i seg selv gikk greit. De nye skoene fungerte fint også i kaldt vær, men de gir ikke det beste grepet på is. Skjønt jeg vet ikke om de er no dårligere enn vanlige joggesko på denslags føre. Der hvor det ikke var is, men hardpakket snø derimot gav de tilstrekklig feste og jeg følte ikke at jeg løp spesielt anspent på grunn av føret. Jeg hadde riktignok et lite fall i en glatt bakke ned mot elva, men bortsett fra det uhellet hadde jeg ingen problemer med føret.

Værre da var det med klærne og temperaturen. -7°C må jeg nok regne med at jeg opplever på flere løpeturer i vinter og da må jeg kle meg deretter. Etter en 4 km i dag merket jeg at jeg var såpass svett at det begynte å bli kjølig på lårene. Når jeg vel hjemme skrelte av meg lagene var det ingen tvil om at det var vått det innerste laget. Np hadde jeg riktignok ull, men jeg tror kanskje at jeg skal gå til innkjøp av en treningsbukse som egner seg mer til vintertrening og kanskje en løpejakke også. Nå var det Devold innerst, en Bergans fleece utenpå der og en tynn regnjakke jeg normalt har hatt i baklomma på sykkeltrøya mi når det har vært usikkert vær.


Lorem ipsum dolor sit amet.