Veien mot Halvmaraton, uke 7, 8 & 9

Den syvende uka var ganske grei. Jeg fikk løpt litt mindre enn jeg hadde håpet, men dro på hyttetur og ertattet den siste løpeøkten med et par skiturer. Problemet var at feberen kom og tok meg under skituren på lørdag formiddag og jeg tilbragte resten av hytteturen liggende i senga med feber.

Den åttende uka startet da med å være syk og hjemme fra jobb og selv om jeg kom meg tilbake på jobb mot slutten av uka så var ikke kroppen klar til å ta fatt på treningen igjen. Jeg hadde veldig lyst, men fortalte meg selv gang på gang at det var viktig å ikke begynne å trene igjen før jeg var ordentlig frisk.

Den niende uka har jeg kommet igang med treningen igjen. Jeg har riktignok vært forsiktig med å starte for hardt på den igjen så den totale treningsmengden har bare blit halvparten av det den var i ukene før feberen kom og tok meg. 3 løpeøkter, den første på Bislett hvor jeg løp litt over en mil på tirsdag, den andre ble en intervalløkt jeg fortsatt er støl etter på fredagen og den siste ble 10 km på tredemølle i går. 

10 km på 49m11s.
Det er 10 km på under 50 minutter. 
Det er det jeg har satt meg som mål å klare på Sentrumsløpet.
Sentrumsløpet er riktignok ikke en tredemølle uten stigning hvor man kan ha 100% kontroll på tempo, men det er fortsatt 10 km og jeg har nå løpt det på under 50 minutter for første gang i mitt liv. Endomondo.com var så hyggelig å fortelle meg at det var en forbedring på 2m9s på 10 km.

Treningsmessig betyr dette en ting for meg. Det betyr at neste gang jeg går på SATS og setter igang tredemølla kommer jeg til å ha en høyrer basisfart enten jeg løper intervaller eller skal ha en lengre økt. Jeg vet nå at jeg kan holde en høyere snittfart og da kommer jeg til å legge lista litt høyere når jeg går på tredemølla neste gang og jeg kommer til å venne kroppen min til den farten. Det blir nok ikke et tempo på under 5 min/km enda, men det vil bli en økning i tempoet ihvertfall.

Sub 50 på mila!
Woho!

Nå gjelder det bare å komme meg ut og gjøre det samme igjen uten knapper jeg kan trykke på for å styre farten.

Lorem ipsum dolor sit amet.