Total mangel på trening gjennom høsten

Sommeren var knall. Jeg løp eller syklet til jobb om hverandre. Syklet til jobbe med løpetøy i sekken, løp hjem igjen. Løp til jobb neste dag og syklet hjem. Supersprek og fikk inn den anbefalte halvtimen med fysisk aktivitet sikkert 5 dager i uka, og gjerne mer enn halvtimen også.

Så kom høsten. Først en kraftig forkjølelse som satte meg ut av spill i en uke. Det var bare så vidt jeg kom meg på jobb. Tok det pent uka etter, og var litt lat uka etter det og uka etter det igjen da regnet det sikkert hele tiden. Regne har det jo egentlig gjort ganske mye i høst.

Jeg skylder på forkjølelsen.

Jeg skylder på regnet.

Nå er det blit vinter. 

Det er ikke noe snø ute, men jeg ser til stadighet blått på gradstokken. Mørkt er det også. 

Jeg skylder litt på det også.

Mest av alt tror jeg at jeg skylder på ungene. Det er så vanskelig å finne tide til trening når tvillingene tar så mye tid. Det må jo alltid være en voksen i hus for å passe på dem selv om de sover og ikke trenger noe ettersyn. Jeg tror kanskje det er sånn det er å ha bakvakt eller på annet vis være standby på jobben. Ekstra betalt for å ikke finne på noe som gjør at du ikke kan trå til på et øyeblikks varsel.

Ja, jeg skylder en hel del på tvillingene.

Ja, ja! Jeg vet jeg klarte det gjennom sommeren, men da var de så små. Da sov de jo nesten hele tiden. Nå åler de seg rundt, slår leker i gulvet og krever masse oppmerksomhet. Og når de har fått mat så skal vi ha mat. Og når vi har fått mat så må vi rydde etter dem. Og lage mat til dem igjen og før man vet ordet av det så er det på tide og mate dem igjen og da kan man like gjerne bare pusse tenner og krype under dyna for de er sikkert klare for mat litt for tidlig neste morgen som vanlig.

For nesten et år siden hadde jeg hatt en slapp periode gjennom høsten og frem til julaften. Da sa jeg til meg selv at jeg skulle gi meg selv pers på 21k i julegave. Riktignok på tredemølle, men på formidagen julaften ruslet jeg over på SATS og leverte min (til da) raskeste halvmaraton. Jeg tror jeg gjentok 21k på tredemølle en 3-4 ganger før januar var over.

I dag løp jeg hjem fra jobb. Jobbtøyet mitt henger i garderoben på jobb fortsatt. Planen er å løpe tilbake til jobb i morgen tidlig. Det kommer til å være mørkt og kaldt. YR.NO sier det skal snø litt. Det er ihvertfall bedre enn regn.

Kanskje klarer jeg å gjøre dette igjen før helgen. Kanskje klarer jeg det neste uke også. Jeg klarte det jo i sommer.

Lorem ipsum dolor sit amet.