Sykkeltur med bråstopp

Screen shot 2011-08-28 at 07.51.11Planen var å sykle til Støren og tilbake, en tur på 100 km, men etter 36 km ble det bråstopp.

Jeg syklet sørover på gang/sykkelveien og ble påkjørt av en bil som tok av fra E-6. Bilen sto stille og ventet på at motgående trafikk skulle passere, men når en bil bremset ned og blinket med lysene for å signalisere at det var bare å kjøre, kom bilen plutselig veldig fort over veien og jeg rakk hverken bremse ned eller tråkke på for å komme meg forran bilen. Resultatet var at bilen traff meg i høyre side og kastet meg av sykkelen.

IMG_0848IMG_0850Jeg var raskt på beina igjen etter å ha rullet inn på en plen ved krysset, konstaterte at ingenting var brukket og at sykkelen var ødelagt. Damen som kjørte på meg var nok mer bekymret enn meg (som nok var rimelig stappfull av adrenalin) og siden hun bodde bare et par hundre meter fra ulykkesstedet så ble jeg med henne hjem. Jeg fikk renset noen sår, vi fylte ut en skademelding og hun kontaktet naboen som hadde en varebil så jeg kunne bli kjørt hjem.


IMG_0852Sykkelen fikk seg en skikkelig smell og om forhjulet ikke så ut som et 8-tall etterpå så var det ihvertfall  ikke egnet til å sykle vidre på etterpå. Utrolig nok så holdt slangen selv om felgen knakk. Sykkelen er levert Trondheim Sykkelsenter for å få nytt forhjul og en sjekk av gaffel og andre ting som kan ha fått skader uten at jeg la merke til det i går.

Med meg ser det ut til å ha gått relativt bra. Jeg har skrubbsår på venstre kne, på skulder og rygg, men armer og bein er hele. Jeg er naturlig nok ganske stiv og øm i dag, men tatt i betraktning at jeg ble påkjørt og kastet av sykkelen min i en hastighet på ca 35 km/t så bør jeg vel ikke klage. 

Om jeg brukte hjelm?

Selvfølgelig!

Den skal nå byttes i en ny en da den tok av litt i landingen og har synlige sprekker i isoporen. 


Lorem ipsum dolor sit amet.