Sognsvann til Ullevålseter og tilbake

barfotNår jeg kjøpte barfotskoene var det asfalt jeg gikk på. Jeg brukte dem i Berkeley, til og fra Campus og sånt. Så kom jeg hjem og har fått tatt meg noen løpeturer i dem. Det fungerer også overrakende bra. Og i dag har jeg gått fra Sognsvann til Ullevålseter og ned igjen i dem.

Sammen med en Fjellrevenbukse er man kanskje vant til å se fjellstøvler og ikke barfotsko, men jeg gikk nå opp til Ullevålseter i barfotsko. Mesteparten av veien er jo bare grusvei og barnevogner, men på et vis kom vi nå opp uten å gå i kø. Kanskje fordi vi grusveien og et par kilometer i skogen forbi Lynhytta på vei oppover. I bekkeleier, mellom grantrær og en snartur uti myra så jeg var sikker på at jeg ble våt på beina også.

Hvor langt vi gikk vet jeg ikke, 10-11 km kanskje, rundt 2 av dem i skogen og resten på grusvei. Asfalten i byen er kanskje hardere enn grusen, men med så tynn en såle som man har i barfotskoene så kjenner man hver eneste lille stein man tråkker på. På korte turer vil jeg nok si at det er bedre å gå på asfalt, men når kilometerene begynner og føles under foten er det nok bedre med et litt mykere underlag. Grusen merkes i aller høyeste grad gjennom sålen, men på den annen side får man en veldig fin fotmassasje.

Når vi gikk ut i skogen ble det med en gang mer behagelig å gå. Nesten så det var gøy. Når stien ble til et (tørt) bekkeleie ble det mer steinete og man måtte tenke litt på hvor man satte ned foten, men det ville man gjort også i sko så forskjellen er nok ikke så stor. Ulempen er at når man sparker borti en stein eller en rot så har man mye mindre beskyttelse enn med sko. Det er akkurat som å sparke borti dørstokken, ingen behagelig opplevelse med andre ord.

Når vi kom oss hjem så merket jeg at det var nok barfotsko for i dag. Jeg har gått lenger i barfotskoene i dag enn jeg har gjort tidligere og føttene fortjener litt vile nå. 10 km er ihvertfall ikke noe problem å gå i skoene selv på grusvei, neste nå må bli å holde meg unna gresset når jeg løper rundt Sofienbergparken så jeg kan få mer asfalttrening i barfotskoene. Før neste helg så bør jeg har rundet 5 km jogging i barfotsko på asfalt uten å invalidisere meg selv.

Lorem ipsum dolor sit amet.