Sognsvann rundt, 2 runder med Anders

Nok en onsdag med Sognsvann rundt medsols gjennomført. Denne gangen plukket jeg med meg Anders DB på veien og siden han har blit slik en mosjonist fikk jeg ham med meg rundt vannet to ganger (6,5 km)

Jeg har fått sniktitte på Anders sine treningslogger på Garmin Connect og han holder stort sett høyere tempo enn det jeg pleier å gjøre på mine joggeturer.Riktignok hevder han at han er redd for at hjertet skal eksplodere hver eneste gang, men fortsatt holder han et høyere tempo enn meg.

Når startskuddet (eller ropet) for første pulje gikk sto vi og så på alle løperene og det forrykende tempoet de satte avgårde i. Selv ventet vi til siste pulje og startet langt bak i den. Vi holdt et greit tempo ut fra start og passerte jevt og trutt folk den første kilometeren. Vi la oss på et tempo som nesten matchet det jeg holdt når jeg løp en runde sist uke, og vi klarte å holde det tempoet overraskende lenge. Når det var halvannen kilometer igjen så sank tempoet drastisk, men vi klare likevell og øke litt på slutten og kom oss inn på ca 34 minutter. 33:56 sier tidtakerbrikken min og pulsklokka sier 34:01.

Gjennomsnittlig tempo rundt vannet var 5:10 per kilometer og siden jeg pleier og bruke et minutt mer på kilometeren om jeg ikke fokuserer på å løpe fort så er ejg veldig fornøyd med det. Når jeg tok en runde der oppe sist uke så holt jeg et tempo på 4:53 per kilometer rundt vannet, men det var som sagt bare en runde og jeg var minst like sliten når jeg var ferdig. Strålende fornøyd med mine egen innsats selv om vi ble knust av en 12-åring (som løp inn på imponerende 25:06) og en av de som løp 3 runder tok oss igjen rett før mål (men siden han startet 2 min før oss så løp han ihvertfall ikke 3 runder raskere enn vi løp 2).

Beina var fine hele veien. Det var ikke noe problem for føttene og holde et slikt tempo i barfotskoene. Nå til helga blir det sannsynligvis en tur til Rjukan så ingen firerunders tur rundt Sognsvann i morgen, men kanskje jeg legger inn en liten 10 km på asfalt fra Rjukan og opp til Vemork og ned igjen. Ca 5 km opp med en stigning på 200 meter, hvilket litt kjapp hoderegning skulle få til å bli 4% stigning. Ikke helt det samme som å løpe rundt Sognsvann.


Lorem ipsum dolor sit amet.