Sluttspurt

At utholdenheten stadig blir bedre og at jeg kan løpe lenger og fortere har kommet sånn sakte men sikkert som et resultat av jevn trening, men den siste kilometeren inn en god tempoøkning. Jeg har sjekket GPS-loggen og fra 19,5 - 20km var tempo 5:26/km, så kom det et par jenter jeg hadde løpt fra litt tidligere og tok meg igjen. Jeg bet meg fast og økte tempo til 4:56/km de neste 500 meterene og så på de siste 500 meterene så klarte jeg å presse ut litt til og økte til 4:35/km og kom i mål til ny pers på 21k.

Siden nyttår har jeg vært en del på Bislett og løpt sammen med noen kompiser og jeg har sjekket rundetidene mine derfra og funnet ut at stort sett så har sisterunden på Bislett som er litt over 500m blit løpt ca minuttet raskere enn snittet. Nå er vi en gjeng med forskjellige forutsettninger løpsmessig så det er alltid rolig tempo for meg der. Mellom 6:00/km og 5:30/km avhengig av hvem som dukker opp, men det er alltid en tempoøkning når det er et par runder igjen. 

Og jeg er ikke i tvil om at det er denne tempoøkningen hver eneste gang på Bislett som har gjort at jeg nå etter 20k klarte å presse litt ekstra fart ut av en sliten kropp.

Utrolig deilig å se effekt av trening på den måten.

Lorem ipsum dolor sit amet.