Skovalg i skogen

For noen måneder siden vurderte jeg å kjøpe meg et par terrensko med tanke på Råskinnet og for å motivere meg selv til å løpe mer i skogen. Asfalt er ikke det mest skånsomme for beina og så kan det bli litt kjedelig i lengden også. Nå ble det ikke til at jeg kjøpte meg noen nye sko. Våren så ikke ut til å komme og med unntak av Råskinnet så har jeg ikke løpt på noe mer utfordrende enn en grusvei langs Østensjøvannet siden luret på om jeg skulle kjøpe terrengsko.

Før Råskinnet sjekket jeg litt på et par nettfora hva folk sa om skovalg og anbefalingene gikk fra piggsko (noen hadde tydligvis sjekket forholdene rundt Songsvann) og terrengsko til de gamle utløpte joggeskoene som du ikke har noe problem med å kaste etterpå.

Jphoto3eg valgte de skoene som har blit erstattet, men ikke kastet. Mine trofaste Vivo Barefoot Evo sko som fikk meg gjennom en vinter i Trondheim med kun et fall og som fikk gjørmetesten sin under Merrell Challenge i fjor. Nå var det helt klart mer gjørme, myr og terreng i Råskinnet enn det var i løpedelene av Merrell Challenge, men også der var det en del gjørme og jeg følte meg rimelig trygg på at skoene skulle sitte på foten gjennom hele løpet og at jeg ikke kulle skli alt for mye i gjørma.

photo2Nå har disse gått et par kilometer på asfalt allerede og er litt slitt. Selv uslitt så tror jeg ikke jeg vil sammenligne dem med et par terrengsko med tanke på feste. Selv der hvor sålen er minst slitt er det bare litt i overkant av 2mm dypt mønster. Ikke terrengsko med andre ord. Til tross for det så gikk det overraskende bra på Råskinnet. Jeg hadde t par fall på isen i starten, men resten av løpet gikk overraskende greit. Jeg hadde ikke noen problemer med å komme meg opp gjørmete bakker, og å hoppe fra steint til stein nedover bekkefarer og skrenter bød heller ikke på noen problemer. Nå har jeg sett på Vivo Barefoot sine Neo Trail og Breatho Trail, men om jeg kun løper en tur i terrenget i året så er det vanskelig å forsvare å kjøpe et eget par sko kun til den turen. Og det å kjøpe sko i håp om at det skal motivere meg til å løpe mer i skogen er jeg usikker på hvor lurt er. Selv med fine terrengsko stående i gangen så er det jo lettere å bare ta en kjapp joggetur ned til Sofienbergparken og hjem igjen.

Lorem ipsum dolor sit amet.