Rundt og rundt og rundt

Jeg har forsøkt og løpe på bane et par ganger. På ungdomskolen var det forbundet med idrettsdag, på videregående Coopertesten, i militæret en 3000 m jeg fullførte på rundt 18 minutter og som førte til halting i flere dager etterpå. Det viste seg at bruddet jeg hadde i leggen hadde grodd såpass bra at tibula og fibula var sammengrodd. Ikke rart jeg fikk vondt i beinet av å løpe. 

Etter at jeg har begynt å løpe har jeg kommet til at å løpe rundt og rundt er kjedelig. Jeg var innom banen på en av de første løpeturene min her i Trondheim, men stort sett har jeg løpt forbi banen uten å løpe på den. 

Screen shot 2011-06-23 at 18.54.11Sist torsdag var jeg ute og løp ganske sent på kvelden og når jeg kom til banen var den tom. Jeg hadde allerede løpt litt over 5 km og tenkte at isteden for å fortsette på den vanlig ruta mi så tar jeg et par runder før jeg løper hjem. Etter hundre meter på banen kommer jeg til å tenke på løpekurset med Vebjørn Rodal (forrige blogpost) og at en bane hvor hver rettside og hver sving er 100 meter lang burde være ganske velegnet til intervalltrening. Før jeg viste ordet av det hadde jeg begynt på det som i ettertid må sies å ha vært intervalltrening. 200 meter i høyere enn normalt tempo og 200 meter i rolig tempo, og før jeg forlot banen og løp hjem hadde jeg gjort dette 8 ganger. 

Det var nok kjedelig å løpe rundt og rundt nå også, men under de 200 raske meterene så var fokuset på å holde tempoet i de 200 meterene, og på de rolige 200 meterene så var jeg for sliten til å tenke på at det var kjedelig. Men skal jeg bare holde et jevnt tempo så vil jeg nok foretrekke å løpe en lengre runde fremfor å løpe rundt og rundt. 

I går var jeg nok en gang innom løpebanen og da ble det 5 runder med intervall. Også i går var det en impulsiv intervall, og ikke noe planlagt, men at jeg to ganger på en uke har gjort det tyder på at intervall ikke er så vanskelig å få til som jeg trodde. For ikke å havne midt oppi noen organisert trening så burde jeg nok legge intervalløktene sent på kvelden, men en intervalløkt i uka burde være overkommelig.

Første skritt mot en mer systematisk løpetrening er tatt.

Lorem ipsum dolor sit amet.