Og ja, sykkelen blir brukt

Sykkelen ble plukket opp den 15. April og i løpet av kort tid klarte jeg og bruke flere tusen kroner på ekstrastæsj. Det er kanskje ikke helt i tråd med filosofien om at man skal være sikker på at man kommer til å bruke den før man bruker masse penger på sykkelen, men når man har penger på konto og ny sykkel så renner pengene fort ut. 

Når man vil ha små barn til å gjøre noe så sier man at man skal ta tiden på dem. Det funket til en viss grad på meg når jeg var liten og det funker overraskende bra i dag også. Riktignok vil jeg ha en mer nøyaktig tidtaking i dag. En Polar FT80 pulsklokke tar sammen med en enkel sykkelcomputer tiden på meg når jeg er ute på sykkelen. Det hadde vært gøy med en slik pulsklokke som har GPS og gir meg ruta jeg har syklet på et kart og slikt, men jeg får ta til takke med den pulsklokka jeg har som stort sett oppfører seg bra og i hvert fall gir meg en fin graf som viser pulsen min gjennom ei treningsøkt. Jeg tror ikke jeg ville trent mer eller bedre om jeg hadde hatt en mer fancy pulsklokke med GPS og alskens andre fancy funksjoner. Det å få målt treningen i tid, kilometer, kcal, snitthastighet og slikt gjør i hvert fall at jeg føler jeg utretter litt mer enn om jeg bare hadde vist at jeg syklet i så og så lang tid.

I tillegg til selve sykkelen har jeg sikkert brukt 6000 på pulsklokke, sykkeltøy, sko og alt annet man plutselig trenger når man skal trene litt på sykkel.

Og ja, jeg bruker både sykkelen og alt det andre.

Pulsklokka er fin og kan synkroniseres mot internett. Siden den er av den enkle sorten så må jeg riktignok punche inn tall fra sykkelcomputeren selv, men da får jeg i hvert fall en ganske så detaljert treningsdagbok på nettet.

En sjekk viste at jeg de fire første ukene med sykkel (og pulsklokke og sykkelcomputer) hadde syklet over 10 mil hver uke. 10 mil uten at jobbsykling var tatt med. 10 mil i sykkelbukse med solid polstring. 10 mil med trening, denne formen for overdreven fysisk aktivitet jeg ikke hadde bedrevet siden forrige årtusen.

Så 10 mil i uken er nå målet mitt fremover. Jeg vet det kan bli vanskelig å få til den uka jeg er nede og jobber på Hove, når Madonna kommer til byen og når Øya sluker alle timene i døgnet. Men ser vi bort i fra disse ukene så burde jeg klare 10 mil i uka.

Lorem ipsum dolor sit amet.