Ny giv, nye sko

Barnehagepesten sitter fortsatt ganske hardt i kroppen, men jeg har nå gitt opp å tenke at hvis jeg bare tar det pent i noen dager til så blir jeg forhåpentligvis frisk. Nå trener jeg selv om jeg hoster og harker grønt slim fra morgen til kveld.

IMG 4361 copy

Jeg har også testet sko med demping for første gang siden 2010 (med unntak av en 5km tur i Trondheim). Siden jeg meldte meg på ecoTrail Oslo så har jeg fått et par Altra Superior 2.0 og med nye sko i hus så har jeg jo måttet teste de også. 

Først en liten tur til butikken, så en 5km runde rundt Sofienbergparken, så en 11km tur opp til Østensjøvannet. 

Skoen har 0mm drop og 21mm stack. Den bygger med andre ord langt mer enn de Vivo Barefoot eller Vibram Fivefingers jeg har brukt siden jeg tok min første løpetur med VFF en maidag i 2010. Selv mine Luna sandaler som jeg synes har ganske tykke såler er bare 7mm tykke og det er jo ikke 7 myke og dempende milimeter.

Det er med andre ord en veldig annerledes løpsopplevelse enn jeg er vant til. Det føles som om jeg lettere kan øke tempoet litt, men samtidig så blir jeg mer sliten i føttene enn jeg blir når jeg løper i mer minimale løpesko. Jeg tror jeg lander litt mer på midtfot med disse skoene enn jeg gjør i barfotmodellene, men det går seg sikkert til etter en stund. Det at jeg blir mer sliten regner jeg med er fordi de har demping og foten bøyes litt annerledes i nedslaget i disse enn med de andre skoene mine.

Men alt i alt så virker det som en veldig grei sko og selv om jeg ikke er vant til noe demping så er det i alle fall 0mm drop på disse skoene i motsetning til de Saucony skoene som samler støv i skapet som vel har 8mm så vidt jeg har klart å finne ut. Det var tross alt ikke like mye snakk om drop i 2009 når den skoen kom på markedet.

Jeg regner med jeg får testet skoene skikkelig i løpet av sommeren og har troa på at skoene kommer til å bli brukt selv om jeg på ingen måte kommer til å pakke bort mine Vivo Barefoot, mine VFF og min Luna Sandals.


Lorem ipsum dolor sit amet.