Marsjfart

Hvis jeg ser bort i i fra at jeg løp Sentrumsløpet på 48:13 så er det stedet jeg merker vinterens og vårens trening best på tredemølla. 

Før Oslo Maraton i fjor var starthastigheten min på en økt på tredemølla på 10,6 km/t eller tempo til en halvmaraton på 2 timer. Så etter å ha løpt på 1:55:00 så justerte jeg tredemøllefarten til 11,2 km/t. Målet for våren var jo ny pers på halvmaraton og sub-50 på Sentrumsløpet så da har jeg sakte men sikkert justert tempoet på tredemølleøktene mine opp til 11,5 km/t for å venne meg til en fart som kunne gi meg en ny pers på 21k og tempoøkter hvor jeg har løpt 500m drag på under 5 min/km for å venne meg til farten som skal til for å komme under 50 på mila.

Nå ble det ingen pers på halvmaraton denne våren, men jeg kom meg under 50 min på Sentrumsløpet. På tredemølla i dag så startet jeg opp med 12 km/t eller 5 min/km og økte tempo for hver kilometer jeg løp.

Turene ute får jeg ikke til å holde i samme tempo enda, så jeg kommer nok til å legge inn en tredemølleøkt i uka fremover for å presse tempoet. 4 måneder med strukturert trening har ihvertfall gitt ganske tydlige resultater, håper bare jeg klarer å bruke de neste 4 månedene like bra. Det er tross alt en hel maraton jeg skal løpe i september.

Lorem ipsum dolor sit amet.