Holmestrand Maraton 2016

Det startet jo egentlig for 5 år siden når jeg løp 21k på den første Holmestrand Maraton og siden jeg har deltatt på alle så langt så kunne jeg jo ikke la være å stille til start når det var 5 års jubileum. Selv ikke når ungene har dratt med bassilusker som har gjort meg småsyk siden de begynte i barnehagen i august. 

Så gjennom vinteren har jeg gradvis nedjustert målene mine. Først fra å perse med tvillingvogn, så til å løpe med tvillingvogn og til slutt til bare å løpe.

Så kommer morgenen på løpsdagen og jeg drar ut tidlig med unga for å parkere dem hos svigers før jeg kjører videre til Holmestrand. Men vi finner ingen bil. Lur som jeg var så flyttet jeg bilen tidligere i uka da vår gate ble rengjort, men da jeg bommet litt på hvor gata jeg satte den i skiftet navn så bommet jeg også med 20 meter på gatefeiing denne uka og gatefeiing om et par uker. Så bilen var tauet. 

Et par kjappe telefoner og så er jeg på t-banen med unga, så vidre med buss for å avlevere unga og låne bil for turen til Holmestrand.

Heldigvis så vet jeg som tvillingfar at alt tar lenger tid enn planlagt så jeg var fortsatt på plass i Holmestrand tre kvarter før start.

Startnummeret hadde jeg klart å miste et sted mellom der bilen ikke var og t-banen, men takket være et samarbeidsvillig sekreteriat så løste det seg i god tid før start og når klokka slo 11 så kunne jeg la den tauede bilen og det mistede startnummeret gli ut av hodet mitt for de neste 21km.

IMG 4273IMG 4276Jeg la meg sammen med arrangøren, Thomas Pinås, som var 2 timers fartsholder på halvmaraton ut fra start, men økte tempoet noe og lå et godt stykke forran ham til vi passerte start/mål etter to runder. Da kom han i et forrykende tempo bakfra med en liten gjeng og passert meg. Jeg la meg i ryggen hans og hele strekket langs brygga gikk unna i 5:10 5:20 tempo og ved enden av brygga spurte jeg om han hadde tenkt til å knekke alle som siktet på å snike seg under 2 timer. Thomas roet tempoet og jeg fikk meg nok en gang en komfortabel ledelse på 2-timers ballongen. Tredje runde gikk greit, men på siste runde sank tempoet noe men jeg klarte likevel og legge inn en liten tempoøkning de siste 500 meterne.

Pulsklokka ble stoppet på 1:58:00 og med tanke på at 21km er mer enn jeg har løpt de siste 2 månedene så skal jeg si meg fornøyd med den tiden.

Nå er det bare å se fremover, krysse fingrene for at jeg har opparbeidet meg såpass motstandskraft ovenfor barnehagebassiluskene at jeg får trent jevt og trutt gjennom våren og sommeren jeg kanskje kan komme meg tilbake til den formen jeg var i når barnehagesyken begynte.

Siden jeg knappest har løpt noe i vinter så fant jeg frem de tykkeste sålene jeg har, et par Luna Sandals Venado med 7mm såle. Jeg var litt skeptisk, men de fungerte utmerket og med unntak av at helstroppen skled litt utenpå sokken og jeg måtte stoppe og stramme de litt etter a 10 km så var det ingen problemer. Lorem ipsum dolor sit amet.