Garmin Forerunner 920XT

Jeg har en god gammel Forerunner 310 XT, en topp pulsklokke. Riktignok begynner den å dra på åra og på dagens tredemølleøkt var den overraskende raus på pulsen min i den forstand at den forsøkte og innbille meg at jeg er mye bedre trent enn jeg egentlig er siden pulsen knappest var over 70% av max. Hyggelig av den selvfølgelig, men ikke særlig realistisk selv om det ikke var en spesielt hard økt. 

Jeg har byttet batteri, skrubbet og vasket pulsbelte etter alle kunstens regler, men jeg synes fortsatt at det overraskende ofte viser en puls som jeg har problemer med å tro på. Men, det fungerer jo, og slik jeg trener så er ikke pulsen den viktigste funksjonen på klokka selv om det er en pulsklokke med GPS og ikke en GPS med pulsfunksjon. Ihvertfall er det sånn jeg ser på den.

For noen uker siden ble jeg gjort oppmerksom på den nye Forerunner 920XT og selvfølgelig hadde jeg lyst på den. Jeg sjekket kjapt hva slags funksjoner den hadde og så ingen jeg trengte og fortalte meg selv kjapt at den jeg har duger litt til. Jeg bytter jo ikke telefon før de slutter å virke, så hvorfor skulle jeg kjøpe ny pulsklokke når den jeg har fortsatt virker.

De siste årene aktivitetsmonitorer dukket opp på markedet. Avanserte skrittellere som etter hvert snakker med datamaskinen eller telefonen din og gir deg en oversikt over din daglige aktivitet. Fancy, jeg har sett på dem, vurdert dem og kommet frem til at jeg ikke trenger en slik da jeg uansett ville ha brukt pulsklokka mi når jeg trener og det er jo tåplig med to forskjellige duppeditter som i bunn og grunn måler det samme.

Så har vi smartklokka. Jeg har ikke helt sett behovet. Igjen så vil de ikke gjøre en like god jobb som pulsklokka når det kommer til trening, Apple Watch er vel den første jeg har sett som jeg i det hele tatt har vurdert å vurdere, men den kommer til å bli avhengig av iPhone 6 for å fungere og jeg trives veldig godt med min gamle iPhone 4. Selv iPhone 5 synes jeg egentlig er hakket større enn det jeg vil at en mobiltelefon skal være. Den nye har sikkert mange fine funksjoner jeg ikke har på min gamle, men jeg kjøper ikke ny mobil før den jeg har slutter å virke, og ihvertfall ikke bare fordi jeg skal ha en telefon som fungerer sammen med en smarklokke. Apple Watch og iPhone 6 høres ut som et dyrt innkjøp.

Så står jeg der og snubler over en gjennomgang av aktivitetsmonitorer på nettet. Jeg så nylig noen skryte av en av de nye og tenkte jeg kunne jo se hva som er hot på den fronten nå. Jeg leser kjapt nedover og tenker uinteressant, uinteressant, uinteressant, hvorfor i all verden har de tatt med Forerunner 920XT her??

Joda, fordi i tillegg til de nye funksjonene jeg hadde lagt merke til, sånn som akselerometer i pulsbeltet for å måle skrittfrekvens og slikt så har Garmin også noen aktivitetsmonitorer og da kunne de jo like gjerne ta med de funksjonene i klokka. Den har jo allerede akselerometer for å hjelpe til på svømmefunksjonene sine. "Best for serious athletes" skrev de. Jeg er kanskje ikke så seriøs, men krever litt mer av den duppeditten som sitter på håndleddet enn det en aktivitetsmonitor kan by på. Det linkes til en grundig test, stappfull av fine bilder, og med en gjennomgang av alle funksjonene på klokka.

Ikke bare er det en pulsklokke og aktivitetsmonitor, den har smartklokkefunksjoner også. Den kan få opp beskjeder fra telefonen, SMS, e-post, og slikt. Egentlig de eneste funksjonene på en smartklokke jeg sånn i utgangspunktet bryr meg om. Dedikerte smartklokker kan sikkert gjøre veldig mye annet kult, men i mine øyne er de fortsatt bare en forlengelse av telefonen som kan vise beskjeder på håndleddet.

Men Garmin Forerunner 920 XT er jo tre ting på en gang!

IMG 0638 thumb

Det er nesten vondt hvor lyst jeg plutselig fikk på en sånn etter å ha lest den testen og blit klar over alle de ekstra funksjonene.


Lorem ipsum dolor sit amet.