Første tur med tåsko på over et halvt år

Det er bart og tørt i Trondheim nå og jeg gar tatt fra mine VFF Sprint for første gang siden jeg løp halvmaratonen i Oslo i fjor. Jeg har vel brukt dem en eller to ganger på tredemølle siden den gang, men siden vinterhalvåret er vått og kaldt så var det lite gunstig å løpe med sko som har et tynt lag tekstil mellom tærne. Det blir fort vått og kalt på føttene. Siden sist jeg var ute i tåskoene har jeg vel rundet 150 km i Terra Plana Evo'ene, egentlig ikke så mye, men så har det vært noen måneder med -15°C og holke.

Planen i dag var å løpe en 8-10 km i rolig tempo for ikke gjenta suksessen fra påske med vonde bein. Jeg merket fort at tempoet lå litt høyere enn jeg hadde planlagt, så jeg vurderte å kutte ned litt på lengden isteden for å løpe saktere. Etter en 6 km runde føltes beina fortsatt fine så jeg bestemte meg for å løpe en liten runde til for å komme opp i 10 km totalt.

Beina fungerte fint i tåskoene selv om de klemmer en smule på lilletåa når jeg bruker sokker i dem. Skjønt i 8°C og lett regn så hadde det blit veldig kaldt uten sokker. Det føltes som jeg fikk et bedre fotisett i tåskoene enn jeg har hatt i Terra Plana skoene, mulig det er fordi jeg får spredd tærne mer og får en breder forfot

Utifra tempoet på dagens løpetur så tror jeg det er relasitisk å sette meg et mål godt under 2 timer på årets halvmaraton. I tiden fremover skal jeg prøve og trene litt mer systematisk, ikke bare gå ut døra og løpe. Det er ikke langt til nærmeste bane hvor jeg kan kjøre noen intervalløkter og vi har en 1 km lang bakke med 10% stigning enda nærmere. Det burde med andre ord være gode muligheter til å variere løpetreningen litt og jobbe aktivt for å øke tempoet.

Det er kanskje ikke for ambisiøst og si allerede nå at jeg ihvertfall vil under 1:50, så får vi heller se hvor god en løper jeg er når høsten nærmer seg.


Lorem ipsum dolor sit amet.