Bedre sent enn aldri

Å kjøpe par nummer to med barfotsko før jeg hadde løpt i det første parret var kanskje noe overildt. Riktignok hadde jeg gått en hel del i dem, men noen løpetur hadde jeg aldri fått tatt meg. Ragnhild kjøpte også et par Vibram Fivefingers™ før vi dro hjem fra Berkeley, og hun klarte også og få seg en liten løpetur med dem der før vi dro hjem. Her hjemme har hun også fått seg et par tre korte turer i dem, og hun er strålende fornøyd, selv om hun nå er støl i leggene på måter hun ikke trodde var mulig.

Selv har jeg ikke vært så flink til å løpe, men jeg har brukt det ene parret som helt vanlige sko og tuslet rundt i byen med dem. På kontoret ble det nesten bråk da sånne hippiegreier ikke er mye rock'n'roll, og på gata er det en del som ser overraskende mye på føttene mine.

Nå har også jeg fått meg en løpetur med dem. Først løp jeg rundt botanisk hage og Sofienbergarken, så hjemmom for å bytte sko og så en 2 km lang tur rundt Sofienbergparken i barfotskoene. Jeg har vært litt redd for at jeg skal bli sliten i beina og ikke klare å lande på tåballene, men det var ikke noe problem. Jeg holdt like god fart i barfotskoene som jeg gjorde med dempede joggesko. Nå har jeg ikke løpt så mye siden sist høst, så selv med vanlig dempede joggesko og fokus på løpeteknikk merker jeg det i beina. Så selv om jeg ikke lander på helene med joggesko så  merket jeg det i beina etter 4 km med joggesko og jeg regnet vel med at det kom til å bli værre når jeg løp i barfotskoene. Det motsatte skjedde, det jeg hadde merket i knærne etter 4 km med dempede sko forsvant og isteden begynte jeg etter ca 1,5 km å merke det i achillesen og på baksiden av leggen. Ikke samme type ubehag, achillesen fikk åpenbart en helt annen belastning enn den er vant til og leggene gå uttrykk for at de kommer til å bli støle. I morgen kommer det nok til å gjøre vondt å gå opp trapper.

2 km ville nok vært alt for mye om jeg ikke hadde gått mye i barfotskoene i det siste, og jeg tror ikke jeg skal legge ut på en 5 km tur i barfotskoene enda. Så er spørsmålet da, om jeg løper et par ganger i uka og gradvis øker mengden med barfotsko, kan jeg legge bort joggeskoene før sommeren er over og fortsatt klare 10 km før frokost en dag eller to i uka?

Lorem ipsum dolor sit amet.