Barfotsko, mål for sommeren

Screen shot 2010-05-20 at 16.18.34Etter et par dager med hvile var det på med barfotskoene igjen og ut for å trippe lett noen kilometer. Denne gangen varmet jeg ikke opp med 4 km i vanlige joggesko, i dag var det rett i barfotskoene. GPSen ville ha det til at jeg tok en merklig rute opp til Sofienbergparken, men jeg driver ikke med Parkour, så det er nok GPSen som spiller meg et puss og legger til noen meter på turen min. 3 runder rundt i Sofienbergparken, delvis på asfalt, litt brostein, men mest av alt på gresset i kanten av fortauet. GPSen lar som sagt ikke helt til å stole på når det gjelder tilbakelagt avstand her, men ca 4 km tenker jeg det var. Med andre ord dobbelt så langt som jeg har løpt barfot tidligere og selv om jeg følte jeg kunne fortsette så valgte jeg å spare leggene mine litt og kutte turen etter de 3 rundene. Jeg skal tross alt klare å gå i morgen også og enn så lenge så blir jeg fryktelig støl i leggene av barforløping.

Det er tydelig at all gåingen i Berkeley i vinter har hatt effekt, for til tross for at jeg ikke har trent like mye i vinter som jeg gjorde sist sommer så løper jeg fortere nå enn jeg gjorde sist høst. Så jeg løper altså fortere i barfotsko nå enn jeg løp i joggesko sist høst. Fort er det fortsatt ikke, jeg bruker vel rundt 6 min på kilometeren og da svetter jeg som en gris etter et par kilometer.

Jeg har allerede slått fra meg å prøve meg på Helterittet da det er helgen før Øyafestivalen og jeg har ikke tenkt til å gå inn i en hard festivaluke med over 100 km og et par tusen meter stigning som oppvarming. Som i fjor har jeg tenkt til å sykle FredagsBirken, men jeg lurer på om jeg ikke skal prøve meg på noe til fots også. Her om dagen meldte jeg meg nesten på Oslo Maraton. vel, Oslo Halvmaraton for å være mer presis og om litt over 3 uker så er det et 10 km løp gjennom Bjørvikatunnelen som jeg lurer litt på. Tunnelløpet er fristende, men asfalt og betong er hardt og jeg vet ikke om beina mine er lystne på 10 km løping uavhengig av fottøy om 3 uker. Kondisjonsmessig skal jeg nok klare det, men sist jeg løp 10 km var ikke beina særlig fornøyde. Nå er teknikken betraktlig bedre nå, men jeg et ikke om jeg klarer 10 km i joggesko uten å få den samme smerten i knærne og jeg vet ikke om føttene mine er helt klar for 10 km i barfotsko enda.

Lorem ipsum dolor sit amet.