Trening

Ninjasko

DSC00017Etter å ha testet et par Terra Plana EVOLöplabbet forrige uke og så gjort min første joggetur i tradisjonelle joggesko siden mai var jeg ikke i tvil, det måtte bli nye sko.

DSC00019Når gutta bak barfotloping.no hadde noen få par EVO som de solgte til en rimligere penge enn Löplabbet så var saken grei og i morges plukket jeg opp er par blå ninjasko. 

Jeg har testet de på tredemølle og de virket gode, men hvordan de egetnlig er å løpe i vet jeg jo forløbig ingenting om.

Testen kommer vel i morgen, da skal vi se om det ikke blir en tidlig joggetur på 4 mm punkteringsresistant såle. Turen går sannsynligvis til Øya stadion rett over på andre siden av elva.

Første joggetur i Trondheim

Da er joggeskoene tatt ut av skapet for første gang siden mai. 4,5 km i joggeskoene jeg for litt over et år siden syntes var lette på foten, men som nå etter nesten 200 km i barfotsko, føles store, tunge og klumpete. 

Screen shot 2010-10-28 at 15.02.20

Det gikk i all hovedsak oppover de første 2 kilometerene. Den første på asfalt, så innover i skogen på en skogsvei. Etter 2 km begynte jeg å kjenne at dette kom jeg til å merke i kneet. Jeg snudde og løp ned igjen, men tok en litt annen vei tilbake. En fin tur, men ikke noe gøy at kneet begynte å krangle.

At jeg skal kunne løpe 21 km på asfalt og brostein i barfotsko uten at knærne mine protesterer, mens 4,5 km i vanlige joggesko (delvis på skogsvei) er nok til å skape trøbbel synes jeg beviser at barfotsko er tingen for meg. Kanskej noe av det ligger mellom ørene? Kanskje 3 uker med flyttekaos og null trening bidrar til at beina missliker løping?

Det eneste jeg er sikker på er at mitt neste skokjøp gjøres i løpet av de nærmeste dagene, og at det blir et par Terra Plana EVO. Så får vi se hvordan knærne mine synes den samme turen er i de skoene.

Terra Plana Evo

Ute er det vått om dagen og barfotskoene mine har bare litt tynn tekstil mellom tærne. På hver drikkestasjon under Oslo Halvmaraton merket jeg hvor lett man blir våt gjennom VVFene. Energidrikk, saft og vann trakk alle rett gjennom skoene og surklet mellom tærne mine. Da jeg ikke bruker sokker inni dem så gjør ikke det så mye, men nå er det kaldere ute og jeg føler for å bruke sokker når jeg løper. Jeg har tenkt litt på VFF Flow, men i dag tok jeg turen innom Löplabbet og prøvde et par Terra Plane Evo

terraplanaDe var veldig lette og gode på foten, selv med ullsokker på. Jeg testet de på tredemølla og selv om det selvfølgelig ikke kan sammenlignes med å løpe ute så var de overraskende gode. Sålen er 4 mm tykk og selv om man ikke kan vifte med tærne på samme måte som i et par VFF så tror jeg nok at jeg muligheten til å løpe med ullsokker mer enn veier opp for den reduserte bevegligheten i tærne på vinterstid. 

Kanskje det blir mine neste sko. 

Trondheimstrening

Flytting har stått på programmet i et par uker nå, men jeg har funnet den lokale SATS og jeg vet hvor Löplabbet er. Det er ikke særlig varmt her i byen og jeg trenger litt påfyll av treningstøy før jeg kan begi meg ut på løpetur. Forhåpentligvis kommer jeg igang i løpet av uka.

NRK med sak om barfotløping

NRK har en sak  om barfotløping på nettsidene sine. De har pratet med Ingrid Kristiansen som er skeptisk til den nye barfottrenden og skadepotensialet i tusenvis av mosjonister som bytter til barfotsko.

DSC04864

Mange kommentarer på nettsidene og nok en gang så virker det som om folk tror at det bare er å hoppe rett i barfotskoene og sette ut på en tur på mange mil.

Hadde det kommet litt klarere frem hvordan hele foten fungerer som en støtdemper, hvordan belastningen på kne og hofte er større når man lander på hælen med vanlige joggesko enn når man lander på forfoten i barfotsko, hvordan man bør gå over til barfotsko gradvis og hvordan det ikke på noen måte er snakk om at man skal trampe i vei milesvis på hælen sin fra dag en, så hadde det kanskje ikke vært så mange uvvitende kommentarer .

En uke etter halvmaraton

En uke etter Oslo (halv) Maraton og kroppen er nå frisk og fin. Faktisk ble jeg mer ødelagt og støl av en yogatime på SATS på onsdag enn jeg ble av å løpe 21km. Dagens trening var en hard spinningtime på SATS. Før slutten på siste pulstopp ulte det i pulskolkka mi og jeg følte meg på grensen til infarkt. Med andre ord en bra time. Ble deilig svett.

Jeg får se om det ikke blir noen løpeturer i ukene fremover, men det er vel på denne tiden av året at folk trekker inn på treningssenterene etter en hel sommer med sykling og løping i friluft.

Lorem ipsum dolor sit amet.