Trening

Trekanten Testløp 2/3

IMG 4428Etter en matpause ved Trollheimshytta fortsatte vi på turen vår. Det er tre ruter fra Trollheimshytta til Jøldalshytta, over Geithetta, over Trollhetta eller opp Svartådalen. Siden vi skulle gjøre unna hele Trekanten på en dag, og det var meldt surt vær , var planan vår å løpe opp Svartådalen.

GOPR0085IMG 4430GOPR0089

 De første kilometerene var preget av myr (i motbakke) og lite løpbar sti. Lite løpbar for oss, sikkert helt innafor for en orienteringsløper. Etter en stund åpnet dalen seg opp for oss og stien fulgte elven oppover. Vakkert og trollsk, men samtidig ikke den lettløpte dalbunnen jeg hadde forestilt meg. Nok en gang viser det seg at den kartlesningen jeg hadde gjort på forhånd ikke hadde gitt meg korrekt inntrykk av hvor kuppert deler av etappen kom til å være, og kart viser jo uansett ikke forskjell på barnålsstier og stier fulle av røtter og stein. Til tross for dette fikk vi etter hvert opp farten og løp med grei fart der stien tillot det og gikk fort der løping ikke var et alternativ.  Halvveis inn i denne etappen så begynte desverre kneet mitt å krangle litt og jeg ble nødt til å be de andre om å senke tempoet. Alle var inneforstått med at tregeste mann satte tempoet og med et kranglete kne så ble det mitt tempo resten av denne etappen.

Trekanten Testløp - 1/3

I slutten av mai ble jeg kjent med Ole Kristian da vi løp sammen i over 7 timer gjennom Oslo og Bærums skoger. Man får pratet om mye på 7 timer og en av tingene han nevnte var at han hadde lyst til å arrangere et ultraløp som følger turruta til Trekanten i Trollheimen. Vel hjemme sjekket jeg ut Trekanten på UT.no, meldte min interesse hvis det ble noe av testløpet han vurderte i løpet av høsten og i august ble det spikret en dato.

Jeg må innrømme at jeg ikke studerte kartet så nøye i forkant, men jeg innså at jeg var nødt til å ha en litt større løpesekk for å få med meg litt mer tøy enn drikkesekken min har plass til. Fjellet er som kjent lunefult og en fjelltur i september krever litt mer tøy enn en solskinnstur i lavlandet på sommeren. Etter å ha lest en del tester falt valget på en Ultimate Direction Fastpack 30 og takket være en hjelpsom importør som så at jeg var på sekkjakt på nettstedet Runners of Norway tok det ikke mange dagene før jeg kunne hente ny sekk på posten.

Syke unger, trafikkulykker og helgekø gjorde at jeg ikke kom ut av Oslo så tidlig som planlagt, men etter å ha ungått noen sauer over fjellet kunne jeg krype til køys på Gjevilvasshytta en stund etter midnatt.

Lorem ipsum dolor sit amet.