Trening

21km senere

For litt under 14 dager siden løp jeg hjem fra jobb og tok en avstikker opp til Østensjøvannet. Det ble vel ca 17km og de siste 3 var ikke så mye løping som det var å komme seg hjem. Riktignok var det etter en dag med overtid på jobben og jeg hadde ryggsekk på, men tempoet selv før det stoppet opp for meg tydet ikke på at jeg skulle klare å komme meg under 2 timer på Oslo Maratons 21k distanse denne gangen heller.

Picture 5Jeg vet ikke om det var på grunn av tiden min fra 201o (2:00:05) eller fordi jeg hadde byttet ned fra 42k at jeg havnet i pulje 2, men jeg følte ikke at jeg hørte hjemme der. Jeg lurte litt på om jeg skulle skli bakover til pulje 3 og ende opp helt fremst i den, men forble i pulje 2 og startet rett ved siden av pace setteren med 1:55 på ballongen sin. Jeg tror han sa at han kom til å sikte på ca 1:52 og tenkte vel at hvis jeg ikke faller for langt bak ham på de første kilometerene så har jeg ihvertfall en grei start.

Klok av skade fra 2010 så var jeg ikke bakerst i feltet denne gangen og det ble løping ganske fort. At starten var betraktlig breiere enn den var på festningen hjalp nok det også. Den første kilometeren gikk på rett over 5 minutter og noen i nærheten av meg kommenterte at det var farlig å ha så bra en tid så tidlig. Det var nøyaktig det jeg også tenkte. Jeg som tvilte på at jeg skulle klare 2 timer løp med andre ord over halvminuttet fortere på den første kilometeren enn skjema til 2 timer.

Oslo (halv) Maraton

FBOM2012-21km-A4-uten-profil-1024x724Da er sko og løpetøy funnet frem, startnummeret er festet på trøya og pulsklokka er fulladet.

Oprinnelig var målet å løpe en hel maraton, men sommerens treningsmengde tilsier at det nok var riktig av meg å redusere til en halv. Jeg tviler ikke på at jeg skulle klart å fullføre 42km, sannsynligvis godt uner de 6 timene som er makstiden, men det ville nok ikke blit en fin opplevelse og ta med seg vidre. Så derfor nøyer jeg meg med 21km i dag. Sist jeg løp i Oslo sa GPSen min at jeg løp på rett under 2 timer, mens det i resultatlistene sto 2:00:05. Jeg vet ikke om jeg kommer til å slå den i dag. Jeg føler meg i bedre form, men har ikke løpt like mye gjennom sommeren som jeg hadde gjort for 2 år siden.

I år skal jeg forsøke å være litt lenger frem i feltet så jeg slipper å gå de første 500 meterene. Jeg har også sett mer nøye på løypa på forhånd så jeg vet hva som venter meg, men jeg er redd for at tempoet kan falle betraktlig etter å ha troffet rampa på trafikkmaskina. Jeg kommer ihvertfall til å starte med 2 timer som mål, så får vi heller se hvor lenge det tempoet holder.

Lorem ipsum dolor sit amet.