Trening

Sykkeltur med bråstopp

Screen shot 2011-08-28 at 07.51.11Planen var å sykle til Støren og tilbake, en tur på 100 km, men etter 36 km ble det bråstopp.

Jeg syklet sørover på gang/sykkelveien og ble påkjørt av en bil som tok av fra E-6. Bilen sto stille og ventet på at motgående trafikk skulle passere, men når en bil bremset ned og blinket med lysene for å signalisere at det var bare å kjøre, kom bilen plutselig veldig fort over veien og jeg rakk hverken bremse ned eller tråkke på for å komme meg forran bilen. Resultatet var at bilen traff meg i høyre side og kastet meg av sykkelen.

IMG_0848IMG_0850Jeg var raskt på beina igjen etter å ha rullet inn på en plen ved krysset, konstaterte at ingenting var brukket og at sykkelen var ødelagt. Damen som kjørte på meg var nok mer bekymret enn meg (som nok var rimelig stappfull av adrenalin) og siden hun bodde bare et par hundre meter fra ulykkesstedet så ble jeg med henne hjem. Jeg fikk renset noen sår, vi fylte ut en skademelding og hun kontaktet naboen som hadde en varebil så jeg kunne bli kjørt hjem.


IMG_0852Sykkelen fikk seg en skikkelig smell og om forhjulet ikke så ut som et 8-tall etterpå så var det ihvertfall  ikke egnet til å sykle vidre på etterpå. Utrolig nok så holdt slangen selv om felgen knakk. Sykkelen er levert Trondheim Sykkelsenter for å få nytt forhjul og en sjekk av gaffel og andre ting som kan ha fått skader uten at jeg la merke til det i går.

Løpskarantene

I slutten av juni begynte jeg å få litt vondt i venstrefoten min. Det var en vondt som varte i noen dager etter at jeg løp. En ukes pause og foten var helt fin til jeg løp igjen.foot-diagram Jeg fryktet det værste (i dette tilfellet en metatarsal stressfraktur) og tok en tur til legen. Det ble tatt røngten uten at de fant noe og jeg (etter råd fra legen) bestemte meg for å ikke løpe på en måneds tid. Juli har passert og jeg tok en forsiktig løpetur på mandag og ubehaget i foten dukket opp igjen. Ikke like ille som for en måned siden og i løpet av et par dager så kjente jeg ikke mer til det. I dag har jeg vært ute en tur igjen og vondtet kom tilbake, men ikke svaker denne gangen. Neste løpetur blir på mandag og det blir fortsatt en relativt kort tur. Så får vi se om foten takler belastningen eller om jeg må fortsette min selvpålagte løpskarantene.

Screen shot 2011-08-04 at 20.48.38Helt treningsfri har jo ikke disse ukene vært så sykkelen har blit brukt litt mer, men det jeg savner mest med løpinga er at det er så lett å gå ut og bare løpe en halvtime og fortsatt føle man har trent. På sykkel så blir ikke en halvtimestur like mye trening. Løsningen min er å sykle fra Ila og opp til Skistua ved Gråkallen. Det er 8 km med litt i overkant av 5% stigning. Riktignok blir ikke den turen heller på en halvtime, men med 8 km motbakke så blir det ikke mye hvile underveis og jeg føler jeg får en treningsøkt uten å måtte sykle 4 mil.

Lorem ipsum dolor sit amet.