Trening

Når endetiden nærmer seg

For 10 år siden kastet Ragnhild meg ut av et fly. 

Denne gangen får jeg lov til å fly det selv.

FullSizeRender


Mer detaljert rapport kommer til uken når jeg har kommet over sjokket over å bli 40 og sittet bak stikka på et fly.

Spørs om jeg ikke må ut og kjøpe meg pilotbriller i løpet av dagen.

Bomtur i nye sandaler

Til jul fikk jeg et gavekort på VO2max-test som jeg hadde booket til i dag. Jeg kan ikke si at jeg gledet meg, men på den annen side så må jeg innrømme at jeg jo er nygjerrig på oksygenopptaket mitt selv om jeg i min nye hobby ultraløping ikke akkurat driver og presser meg opp mot melkesyreterskelen.

Jeg pakket sko i sekken, tok på meg mine nye Luna Venado og løp opp til Valhall hvor jeg skulle ta testen. Der ble jeg møtt av en resepsjonist som ikke hadde sett noen VO2max-testere og etter et par telefoner ble det klart at selv om testerene hadde ferie så var ikke muligheten for nettbooking fjernet for denne uka. Så da ble det altså bomtur. Så ingen VO2max-test før fylte 40 på meg.


Men jeg fikk jo testet sandalene. Hovedsaklig på asfalt, men også en del grus og litt gress. Jeg ble aldri frelst av boka til Barefoot Ted og selv om Christopher MacDougall hadde på seg og snakket varmt om Luna Sandals når han var i Oslo og promoterte den norske oversettelsen av Born to Run så løp jeg ikke ut og handlet sandaler etterpå. 

Sørenga Sjøbad

I vinter ble jeg spurt om jeg ville være med på Oslo Triatlon og selv om mine svømmeferdigheter har stått bom stille siden svømmetimene på ungdomskolen så endte jeg opp med å melde meg på. Tanken da var et svømmekurs på vårparten og noen besøk på Tøyenbadet gjennom sommeren for å føle meg trygg på svømmingen. 

Nå er det 10 dager til jeg skal kaste meg uti Sognsvann og det ble aldri noe svømmekurs og det har ikke vært et eneste besøk på Tøyenbadet. Derimot har det blit som tidligere nevnt her på bloggen et par besøk på Sørenga Sjøbad og også en tur i Sognsvann for å kjenne på litt ferskvann også. Utifra testsvømming i Sognsvann så vil nok de 750 meterene ta meg nærmere 25 minutter, men jeg kommer ikke til å være drukningsdøden nær slik jeg fryktet og jeg har jo tross alt hatt et par økter på 1500 meter nede på Sørenga. Utifra tidligere resultatlister så vil 25 minutter tilsi at jeg ikke nødvendigvis er sist ut av vannet, men at de raskeste kan ta seg en sigg og en vaffel på kiosken ved Sognsvann og fortsatt være langt ut i sykkeldelen før jeg kommer meg ut av vannet.

#ultraintervalchallenge

Jeg må innrømme at jeg gruet meg mer enn bare litt til dette prosjektet. Det lengste jeg har løpt før er 50km og selv om dette var oppdelt i overkommelige 10km etapper så er 80km faktisk 80km.


00:00 - intervall 1 av 8 - 10,04 km - 57:22 min

Screen Shot 2015-07-27 at 09.21.12

Det ble en litt sen kveld, men ved midnatt sto jeg utenfor og trippet. Jeg hadde tenkt litt på løperute og valget falt på en tur opp forbi Valle Hovin for å unngå områder med mye folk i feststemning. Det er ikke så gøy og løpe gjennom sentrum på nattestid når byen det er fulle folk på hvert gatehjørne. En rolig tur og jeg kom meg under 1 time som var målet mitt. Starte rolig for ikke å brenne kruttet på de første etappene. De minuttene jeg kunne ha tjent på å løpe litt raskere ville ikke utgjort stort med tanke på hvile mellom øktene.

11326125 906487322757355 975324606 n


02:56 - intervall 2 av 8 - 10,01 km - 57:24 min

Screen Shot 2015-07-27 at 09.21.32

For runde 2 ble det en runde jeg løp mye i vinter mer løpevogn, litt mer oppoverbakke, men så ble jeg belønnet med utsikt over byen. Beina føltes relativt greie ut, men dørstokkmila var ekstra hard på denne intervallen. Rolig tempo og nok en gang rett under timen.

#ultrainvervallchallenge til helgen

For noen uker siden fikk jeg en invitasjon til en event på FB. #ultraintervallchallenge arrangeres for tiende gang og går ut på at man løper 10km hver tredje time gjennom et døgn. Det er et par svensker som står bak det, men tanken er at det skal være globalt og at alle som deltar skal løpe samtidig. Så ut i løpetøyet på midnatt natt til Lørdag, og så klokken 03, 06, 09, 12, 15, 18, og 21. alt i alt 8x 10km for de som fullfører alle intervallene.

Jeg har tenkt til å gi det et forsøk. Jeg er ikke sikker på om kroppen er med på alle 8 løpeturene, men det er jo bare en måte å finne ut av det på. Og så er det jo ikke så dumt å tyne kroppen skikkelig en dag med tanke på at jeg jo skal løpe 73,3km fordelt på 3 etapper om ca 2 måneder.

Jeg har ikke bestemt meg for hvor jeg skal løpe enda, men det skal det bli 10km turer så blir det nok litt oppover og nedover med mindre jeg skal løpe rundt og rundt på Jordal. Så noen forskjellige ruter blir det nok. Rolig tempo så jeg ikke sliter meg ut, men samtidig så ønsker man jo mest mulig hvile mellom hver økt. Jeg tror kanskje jeg kommer til å legge meg på litt under timen på hver tur.

Nå også med svømmebriller

Det har vært en bra uke.

Jeg har løpt hver dag og fått inn en liten dukkert på Sørenga Sjøbad fler av dagene. Jeg har også dyttet ungene opp langs Akerselva, ikke helt langturen jeg så for meg, men det ble ihvertfall 18km i øsende regnvær.

IMG 3319IMG 3318

I dag plukket jeg opp en kamerat på Løren og fulgte så Akerselva ned og endte nok en gang opp på Sørenga hvor det ble mer enn bare en liten dukk i vannet. Morten som jeg løp sammen med trener mot triatlondebuten om 4 uker og derfor ble det noen lengder før jeg pakket sammen og dro hjem. Nå har jo jeg forsåvidt meldt meg på Oslo Triatlon jeg også, men jeg har ikke gått all-in med våtdrakt og triatlonsykkel, selv om jeg etter dagens svømmetur plukket opp et par svømmebriller. Det blir for dumt å svømme 750 meter og være redd for å miste linsene før sykkeletappen. I morgen blir det nok gjentagelse av dagens løpetur, med noen ekstra lengder på Sørenga.


Ny giv i juli

Juni var en dårlig måned treningsmessig. Ragnhild var mye borte så jeg var mye alene hjemme med ungene, ikke at det egetnlig burde bety noe når jeg bare kan putte dem i vogna å løpe en tur med dem, men jeg de var litsomme, jeg ble sliten og trening ble nedprioritert. Uansett så sluttet jo måneden med en 50km ultra så da teller det vel som en bra måned uansett.

G0106068

Juli har så langt vært varm. Jeg har fått inn en halvlang tur med unga, men merker at det ikke nytter å ta ut løpevogna mitt på dagen når sola varmer som mest. Lengre turer må nok legges tidlig på dagen om ikke jeg og unga skal smelte.

G0146201

Det er også blit grei temperatur i vannet, hvilket betyr at jeg har fått gjentatt fjorårets store suksess. Løpetur med innlagt bad. Flytebryggene utenfor Sukekrbiten er borte, men Sørenga Sjøbad har åpnet. I dag ble det derfor en kort morgenjogg ned til Operaen, forbi Sukekrbiten og over til Sørenga. Ut på badet og en liten svømmetur før turen hjem. Gleder meg til flere slike turer.

G0116113

Lorem ipsum dolor sit amet.