Trening

Romeriksmyrene på langs

IMG 3201

I går tok gikk turen til Romeriksåsen for en 50km søndagstur. Jeg møtte Erlend og Fridtjof ved bilen og kjørte til Gjerdrum hvor vi fikk plukket opp startnummer og tok bussen videre til start. Fridtjof så sitt snitt til å sove litt i bussen mens Erlend og jeg tittet på kartet og pratet skjit.

G0015788

Vel fremme ved start hadde vi rund 45 minutter å snøre skolissene og spise den siste bananen på før vi ble bedt om å gjøre oss klare til start. Vi hang ganske langt bak i startfeltet og tok det rolig, 50km er tross alt lett lenger enn noen av oss pleier å løpe og vår lille tur i skogen rundt Nøklevann for et par uker siden var ikke i tilsvarende terreng som dette løpet.

Det tok ikke så lang tid før vi kom inn i skogen. De første gjørmehullene løp jeg greit utenfor, men vi hadde ikke løpt mange kilometerne før jeg ble våt på beina. Løypa tok oss videre over enger og gjennom skog. Etter en stund tok vi igjen Even og Yvonne som vi hadde selskap med et lite stykke.

Jeg følte vi hadde god flyt det meste av tiden. Dessverre sleit Erlend en del med knærne sine og etter at vi passerte Olav som sto og tok bilder  etter ca 16 km bestemte han seg for å kaste inn håndkledet og ruslet tilbake til Olav for å få haik til målområdet. 

Kanskje på tide med nye sko

Mange sverger til å pensjonere løpeskoene sine etter mellom 600-900km. Jeg kan jo skjønne at når man har 15mm med demping under helen så ønsker man å ha så bra dempning som mulig og ikke en nedtråkket gammel såle. Det blir litt som med madrasser, etter å ha sovet mange nok netter på dem så blir det en grop der man pleier å ligge. Selv løper jeg jo ikke med veldig dempede sko så jeg løper i mine helt til det blir hull i dem eller de går i stykker på annet vis.

I går så jeg på slitasjen på de skoene jeg bruker mest, et par Vivo Barefoot Stealth. Jeg er litt usikker på når jeg kjøpte dem, men sannsynligvis var det på en Londontur sommeren 2013 og jeg vil ikke bli overrasket om de har fått mellom 2000 og 3000 kilometer med slitasje. Etter dagens løpetur fant jeg et hull i tåa på den ene.

IMG 3195


Som bildet under viser så sliter jeg skoene mest på utsiden og på tåa. Venstre for sliter mer på skoen enn høyre og det er sannsynligvis et resultat av at jeg brakk det venstre beinet rett over anklen for nesten 25 år siden. Selv om det grodde greit så er det skjevt i bruddstedet. Slitasjemønsteret tyder også på at jeg supinerer litt.

Lorem ipsum dolor sit amet.