Trening

ecoTrail 2016

IMG 4442


Her skulle jeg løpt i mål etter 80 km, men livet ville det ikke slik og jeg rigget opp målportalen i steden for å passere den med startnummer på brystet. Barnehagepest og trening er ingen god kombinasjon og når jeg så vidt rundet 100km siden nyttår så var det ikke så vanskelig å innse at å løpe 80km ikke var noen god ide. 

Men som frivillig fikk jeg rigget start til 80km, jeg fikk rigget målområdet på sukkerbiten, jeg fikk pratet med folk og jeg fikk ecoTrailstemninga i kroppen. 

Jeg har riktignok tatt en kort intervalløkt i dag, men det føles som om jeg er et par år tilbake i tid treningsmessig så da passer det kanskje at jeg i dag har neldt meg på Vestfold Ultrachallenge.

13178753 10153490885020843 5582179222265576892 n

Ny giv, nye sko

Barnehagepesten sitter fortsatt ganske hardt i kroppen, men jeg har nå gitt opp å tenke at hvis jeg bare tar det pent i noen dager til så blir jeg forhåpentligvis frisk. Nå trener jeg selv om jeg hoster og harker grønt slim fra morgen til kveld.

IMG 4361 copy

Jeg har også testet sko med demping for første gang siden 2010 (med unntak av en 5km tur i Trondheim). Siden jeg meldte meg på ecoTrail Oslo så har jeg fått et par Altra Superior 2.0 og med nye sko i hus så har jeg jo måttet teste de også. 

Først en liten tur til butikken, så en 5km runde rundt Sofienbergparken, så en 11km tur opp til Østensjøvannet. 

Skoen har 0mm drop og 21mm stack. Den bygger med andre ord langt mer enn de Vivo Barefoot eller Vibram Fivefingers jeg har brukt siden jeg tok min første løpetur med VFF en maidag i 2010. Selv mine Luna sandaler som jeg synes har ganske tykke såler er bare 7mm tykke og det er jo ikke 7 myke og dempende milimeter.

Det er med andre ord en veldig annerledes løpsopplevelse enn jeg er vant til. Det føles som om jeg lettere kan øke tempoet litt, men samtidig så blir jeg mer sliten i føttene enn jeg blir når jeg løper i mer minimale løpesko. Jeg tror jeg lander litt mer på midtfot med disse skoene enn jeg gjør i barfotmodellene, men det går seg sikkert til etter en stund. Det at jeg blir mer sliten regner jeg med er fordi de har demping og foten bøyes litt annerledes i nedslaget i disse enn med de andre skoene mine.

Lorem ipsum dolor sit amet.