Trening

Holmestrand Maraton 2016

Det startet jo egentlig for 5 år siden når jeg løp 21k på den første Holmestrand Maraton og siden jeg har deltatt på alle så langt så kunne jeg jo ikke la være å stille til start når det var 5 års jubileum. Selv ikke når ungene har dratt med bassilusker som har gjort meg småsyk siden de begynte i barnehagen i august. 

Så gjennom vinteren har jeg gradvis nedjustert målene mine. Først fra å perse med tvillingvogn, så til å løpe med tvillingvogn og til slutt til bare å løpe.

Så kommer morgenen på løpsdagen og jeg drar ut tidlig med unga for å parkere dem hos svigers før jeg kjører videre til Holmestrand. Men vi finner ingen bil. Lur som jeg var så flyttet jeg bilen tidligere i uka da vår gate ble rengjort, men da jeg bommet litt på hvor gata jeg satte den i skiftet navn så bommet jeg også med 20 meter på gatefeiing denne uka og gatefeiing om et par uker. Så bilen var tauet. 

Et par kjappe telefoner og så er jeg på t-banen med unga, så vidre med buss for å avlevere unga og låne bil for turen til Holmestrand.

Det har vært stille på treningsfronten

I august i fjor begynte unga i barnehagen. 

I august i fjor sluttet jeg å trene.

Jeg tror de to henger sammen. Det er ikke sånn at jeg ikke hat trent siden august i fjor, men stort sett har jeg vært småsyk og noen få økter i en relativt frisk periode i november og et par økter i februar teller ikke. Jeg har hostet og harket, jeg har snørret, jeg har hatt feber og jeg har vært på 3 antibiotikakurer. 

Alle har jo hørt at man blir litt syk det første året unga er i barnehage, men i mine villeste drømmer, ikke engang i feberfantasiene, hadde jeg forestilt meg at litt syk i denne sammenhengen betydde småsyk mer eller mindre hele tiden. Jeg har generelt vært lite syk opp gjennom åra og var på ingen måte forberedt på å gå rundt småsyk i månedsvis. 

Jeg har sakte men sikkert innsett at jeg ikke blir å se på startstreken på ecoTrail Oslo. Treningsgrunnlaget holder på ingen måte til å debutere på 80k. Det ble ingen Påskemaraton i Drammen. Det blir heller ikke ikke noe Sentrumsløp og  Holmenkollstafetten avlyser klasse H1, klassen for de som løper alene, så ikke noe press der. 

Lorem ipsum dolor sit amet.