Trening

Sluttspurt

At utholdenheten stadig blir bedre og at jeg kan løpe lenger og fortere har kommet sånn sakte men sikkert som et resultat av jevn trening, men den siste kilometeren inn en god tempoøkning. Jeg har sjekket GPS-loggen og fra 19,5 - 20km var tempo 5:26/km, så kom det et par jenter jeg hadde løpt fra litt tidligere og tok meg igjen. Jeg bet meg fast og økte tempo til 4:56/km de neste 500 meterene og så på de siste 500 meterene så klarte jeg å presse ut litt til og økte til 4:35/km og kom i mål til ny pers på 21k.

Siden nyttår har jeg vært en del på Bislett og løpt sammen med noen kompiser og jeg har sjekket rundetidene mine derfra og funnet ut at stort sett så har sisterunden på Bislett som er litt over 500m blit løpt ca minuttet raskere enn snittet. Nå er vi en gjeng med forskjellige forutsettninger løpsmessig så det er alltid rolig tempo for meg der. Mellom 6:00/km og 5:30/km avhengig av hvem som dukker opp, men det er alltid en tempoøkning når det er et par runder igjen. 

Og jeg er ikke i tvil om at det er denne tempoøkningen hver eneste gang på Bislett som har gjort at jeg nå etter 20k klarte å presse litt ekstra fart ut av en sliten kropp.

Påskemaraton 2014

På lørdag tittet jeg på værmeldingen og kom frem til at det var gode sjanser for sol og grei temperatur i Drammen i dag så jeg meldte meg like godt på  Drammen Påskemaraton.  I fjor var det en flott løpetur selv om det var isete og jeg hadde et aldri så lite fall på glatta.


Siden Holmestrand Marton har jeg bare fått inn 2 løpeturer. Det er ikke det at jeg ikke har hatt tid til fler, jeg har bare ikke vært like motivert for trening som jeg var frem mot 42k i Holmestrand. 16 km på 2 uker der jeg siden nyttår har ligget på over 40k i uka. Et par slappe uker med andre ord.


I bilen på vei til Drammen hørte jeg et innslag om Boston Marathon som i dag har ny deltagerrekord. 36000 startende et år etter bombene. Langt færre startende i Drammen, men god motivasjon for et godt løp i dag.


Strålende sol gjorde det lett å velge korte tights og kortermet trøye i dag. I mortsettning til i fjor var det ikke noe is i sikte så falt valget på VFF Seeya. Før start vekslet jeg noen kjappe ord med den andre i tåsko, han løp også med de i fjor når jeg grunnet is og sølepytter valgte andre sko så jeg kunne ha ullsokker på.

Holmestrand Maraton 2014

I 2012 bestemte jeg meg for å løpe en hel maraton og meldte meg på Oslo Maraton. Mot slutten av sommeren innså jeg at treningsgrunnlaget nok var litt tynt og justerte ned til halvmaraton  I 2013 hadde jeg trent systematisk fra januar og frem mot Oslo Maraton bare for å knekke høyre lilletå to uker før løpet og som erstattning for Oslo Maraton endte jeg opp med å løpe Jessheim Vintermaraton.

I år ble oppkjøringen litt kortere da det å få tvillinger på forsommeren gjør at løping ikke kommer til å stå øverst på prioriteringslista frem mot Oslo Maraton. Valget falt da på fulldistansen hjemme i Holmestrand. Med nesten 500 km siden nyttår følte jeg meg bedre forberedet enn jeg var i Jessheim og med systematisk inntak av energigels skulle jeg forhåpentligvis slippe å gå tom etter 3 timer.

Lørdag morgen ble dobbelt sett løpetøy og to par sko pakket i sekken før vi kjørte til Holmestrand. En relativt rolig time hjemme hos mine foreldre før jeg bestemte meg for hvilke sko jeg skulle løpe i og hvilket tøy jeg skulle ha på. Energidrikk ble blandet, gels gjort klar og så dro vi ned til start. VFF skoene ble liggende og tok på meg et par VivoBarefoot sko da de tross alt har en innersåle som demper bitte litte grann. Med en stegfrekvens på litt i overkant av 160 så betyr det oppunder 40.000 skritt og da kan det være greit med det lille ekstra. De lar meg også bruke sokker og i 5 grader kan det også være greit.

Lorem ipsum dolor sit amet.