Trening

Det går fortere nedover

Screen Shot 2015-03-25 at 16.40.45

Nok en tur med løpevogn unnagjort og for hver tur med vogna blir jeg mer og mer trygg på at jeg faktisk ikke bare kan ha som mål å fullføre en halvmaraton og Sentrumsløpet, men at jeg faktisk kan sette meg tidsmål for løpene også. De første turene var bare 6-7km lange og tempoet var rundt 6:30/km. Riktignok var det isete og generelt dålig føre, men etter de turene så tenkte jeg at det var helt greit å ikke ha noe mer ambisiøse mål enn å gjennomføre. Nå begynner jeg å tenke at et par tidsmål kanskje ikke er så dumt så kan de to ultraløpene få ha fullføringsmålene for seg selv.

Forrige uke hadde jeg jo generalprøven på halvmaraton, pulsklokka viste 5:48/km tempo og da er det bare lusne 8 sekunder per km jeg må finne for å løpe på under 2 timer. Dagens løpetur på 11km ble klokket inn på 5:28/km og da er jeg jo allerede under 55min på Sentrumsløpet. Riktignok var det mye nedover på dagens tur og forrige ukes halvmaraton hadde et par stopp for å sjekke på unga så egentlig brukte jeg et par tre minutter ekstra.

3 uker til barnevogndytting med startnummer

I morgen er det 3 uker til Holmestrand maraton. 3 uker til Ingeborg og Tallak tar plass i vognen og jeg skal dytte dem 21097 meter.

I dag var det generalprøve. 
Et monster på himmelen var i ferd med å spise opp solen, men vi lot oss ikke stoppe av at dommedag var nær. Ingeborg og Tallak fant sine plasser og jeg dyttet. Strengt tatt så startet det med at jeg løp etter vognen ned til Bjørvika, men derfra måtte jeg dytte en del. 

Turen gikk hjemmefra og ut til Lysaker og så hjem igjen. Jeg stoppet riktignok pulsklokka før jeg var helt hjemme og gikk opp de siste bakkene fra Middelalderparken og hjem. Etter 21km så er det overraskende tungt å dytte den vogna i motbakker, selv slake motbakker.

Screen Shot 2015-03-20 at 15.29.01

Det hele var unnagjort på litt over 2 timer. Min første halvmaraton var raskere, men den gangen dyttet jeg ikke vogn med unger på tilsammen 35-40kg. Jeg var riktignok et par kilo tyngre enn jeg er nå, men ikke 35-40kg tyngre. 

Jeg er usikker på når et var jeg sa at jeg skulle løpe 21km i Holmestrand med ungene, om det var før eller etter at jeg tok den første løpeturen med vogna, men jeg har vært litt nervøs for hvor mye ekstra det koster å dytte disse ekstra kiloene i et par timer. Ikke bare er det et sted rundt 50% økning av kilo som skal gjennom løypa, men det å dytte en vogn gir også et helt annet løpssteg, en annen kroppsholdning og ikke minst risikoen for at passasjerene slår seg vrange underveis og nekter å bli med på løpeturen.

Lorem ipsum dolor sit amet.