Trening

Mysore Ashtanga Yoga

Etter å ha trålt gjennom et dusin websider for yogasenter i Berkeley, besøkt et par steder og fått noen anbefalinger har vi funnet oss et sted å trene. Som i Oslo er det Asthanga, men forskjellen er at mens vi hjemme lærer mange posisjoner og gjør disse sammen med de andre på yogatimen så er det her en sakte progresjon hvor man gjør alt i sitt eget tempo og instruktøren veileder hver enkelt. 

Jeg savner riktignok spinningtimene og styrketreningen hjemme på SATS, men med formen forfaller neppe siden vi går 3 km til campus hver morgen og legger på 5 km ekstra 2-3 ganger i uken på vei til yogatimene. Ashtanga yoga er også overraskende bra styrketrening. Instruktøren på Ashtanga Yoga Berkeley tok godt imot oss, lot oss se litt på hvordan ting fungerte der og forklarte oss hva han ville kreve av oss hvis vi ville begynne der. Det var litt skremende å se hvor myke og sterke de var fler av de andre som trente der, og selv om vi neppe kommer til å komme til det stadiet med det første så tror jeg nok at vi kommer til å ha et solid utbytte av å ta det steg for steg fra bunnen av. 

Bikram Yoga

Vi har i dag forsøkt noe nytt. Bikram Yoga som det heter er yoga i oppvarmede rom. Vi var på Funky Door Yoga hvor salen var varmet opp til ca. 40°C og holdt en luftfuktighet på 40%. Badstue vil jeg kalle det. For å være helt ærlig så var det alt for varmt. 40°C er ingenting for meg. Instruktøren sa målet med første timen egentlig var å holde ut i varmen, altså være i salen hele timen, 90 min., så fikk yogaen komme etter hvert. Det ville være å lyve hvis jeg sa at det gikk helt fint. Jeg kalrte kanskje å gjøre halvparten av øvelsene, og det var varmen som gjorde det vanskelig for meg. Ikke at jeg hadde klart øvelsene perfekt i romtemperatur, men da hadde jeg ihvertfall orket og forsøke og ikke måttet sette meg ned med jevne mellmrom.

Jeg tror nok ikke Bikram Yoga er tingen for meg, men hvis man trives i 40°C og med en luftfuktighet på 40% så er det bare å prøve seg. 

3 km spasertur hver morgen

Vi er nå påscreen fjerde dagen her i Berkeley, og hver morgen har vi gått fra vår villa (les: kjeller) oppe i åsen og ned til campus. Fra døra vår og ned til biblioteket hvor vi nok kommer til å tilbringe store deler av oppholdet her i Berkeley er det ca 3 km å gå. Vi kjenner det begge godt i leggene nå etter å ha gjort unna de nesten 250 høydemeterene hver morgen. På de første halvannen kilometerene er det flere små stier med trapper, men det er fortsatt mye nedover og det tar på i uvante bein. Jeg regner med at det blir en vanesak, men enn så lenge merker vi det veldig godt begge to.

Sola går ned litt før kl 18 her og de gatelysene vi tar for gitt i boligfelt hjemme mangler her. De har kanskje ei lykt hver hundrede meter og de lyktene er ikke i nærheten av å lyse opp like bra som de norske. Det ser ut til at vi stort sett kommer til å holde oss nede på campus til solen har takket for seg, og skulle vi følge samme ruta opp igjen på kvelden må vi nok ha oss hodelykter og refleksvester. Bussen opp virker foreløbig som et godt alternativ på kvelden. 

Yoga

Rgnhild har i lang tid drevet med yoga, først bare på SATS, så etter hvert også på Pilates Room. Hun har selvfølgelig spurt meg om jeg vil være med og jeg har gang på gang takket nei. Denne helgen var det yoga workshop på Schaus Plass så denne gangen takket jeg ja til å bli med. En to timers introduksjon til Ashtanga Yoga hvor vi gikk gjennom en del øvelser. 

Den indiske instruktøren var flink, men allerede under oppvarmingen skjønte jeg at han likte å holde oss ekstra lenge i de forskjellige posisjonene. Han telte høyt de fem pustene vi holde i hver posisjon, men lot være og telle mens han gikk rundt og hjalp oss, for så og fortsette tellingen etterpå. Det tok ikke lang tid før jeg så svettedråpene treffe matta. 

Jeg tror ikke yoga kommer til å ta over for hverken styrke eller kondisjonstrening, selv om det definitiv t bygger styrke, men som et supplement kan det absolut fungere. Jeg får gå på et par yogatimer til før turen går over til USA, så får vi se om ikke jeg kan ta det opp igjen når jeg er tilbake i norge igjen til våren.

Lorem ipsum dolor sit amet.