Trening

En god treningsuke

melonUten fast jobb er det overraskende lett og finne tid til trening, samtidig er det overraskende ofte man mangler motivasjon. Til tross for tidvis manglende motivasjon kunne jeg etter endt uke se tilbake på trening seks av syv dager, men på mandagen så kranglet høyrebeinet litt under en hard spinningøkt. Så jeg tok det litt roligere enn planlagt og tok tirsdagen fri. Vel hjemme spiste jeg opp den siste biten med julemarsipan, kjøpt på tilbud, og bestemte meg for at fremover så skal alt snop være frukt. I kveld ble det melon og skinke, og det var ikke lørdag engang.

Tredemølle vs spinning

Lille julaften var jeg en tur på SATS og løp en 40 minutter på tredemølle. Så på nyåret kom mildværet til Trondheim og det ble fort veldig mye glatt is på fortauene som gjorde løping utendørs til en hasardiøs affære, så turen gikk da tilbake til SATS og 3 økter på tredemølle på 5 dager. Beina syntes på ingen måte at dette var en god ide og jeg kjente de første tegnene på noe som kunne utvikle seg til en beinhinnebetennelse. 

IMG_0091

Det var ikke så veldig vanskelig å finne frem  sykkelskoene igjen og dra på spinnigtimer isteden. På sykkel har jeg ingen problemer med å sykle en time eller fire alene i skogen, men på en spinningsykkel så klarer jeg sjelden holde motivasjonene til å sitte å tråkke lenger enn 30 min på egenhånd. En spinningtime på 55 min derimot er ikke noe problem og jeg kommer gjerne litt tidlig så jeg ihvertfall får en økt på litt over en time. Jogging på en tredemølle gir meg ikke det samme problemet og en tredemølleøkt på 45-60 min er ikke noe problem. Ikke motivasjonsmessig ihvertfall, selv om beina mine åpenbart ikke synes det er noen god ide. Så for å få en god spinningøkt er jeg avhengig av en spinningtime, men på tredemølle kan jeg bare stikke innom SATS uten å se på timeplanen først.

Nytt år, nye mål.

sats2011 er i gang og selv om året startet med feber så er formen nå bedre og jeg er igjen igang med det jeg håper er jevnlig trening. En skulle tro at når jeg ikke har noen jobb så er det lett å få trent jevnlig, men etter en stund så blir man litt motløs og selv om man føler seg mye bedre etter en treningsøkt (og vet det) så blir det til tider litt vanskelig å komme seg ut. Når det i tillegg er -16°C, holke i hele byen og dårlig med grus og i tillegg 2 km med is mellom meg og SATS så blir det lett å komme seg ut. 

Men nå har det vært relativt mildt en stund og jeg er i gang igjen. Riktignok velger jeg å holde meg innendørs for med mildværet har det blit enda glattere her i byen så jeg har tatt noen økter på tredemølla på SATS, men beina mine forteller meg at det ikke er noen god ide så nå er det spinning frem til det er trygt å løpe utendørs igjen.

Lorem ipsum dolor sit amet.