Alt du trenger er et par sko

Alt du trenger for å jogge er et par sko.

Hvem har ikke hørt det utsagnet.

Når jeg tok min første løpetur ordentlige løpetur i voksen alder tilbake i 2009 var alt jeg gjorde i forkant å ta turen på Löplabbet og kjøpe meg et par sko. Alt jeg trengte var et par sko. Jeg hadde jo en t-skjorte og en shorts jeg kunne ha på meg.

Så gikk det litt tid og jeg kjøpte nye sko fordi jeg foretrakk å løpe i tåsko. De gamle skoene ble parkert til tross for at de ikke hadde løpt mange hundre kilometer. Så kom en vinter og jeg fant ut at jeg måtte kle meg litt bedre og trengte noe annet enn tåsko på føttene for å holde varmen. Så alt jeg trengte var to par sko og litt løpetøy.

Og en pulsklokke.

Klart jeg måtte ha en pulsklokke.

Så begynte jeg å løpe litt mer, jeg beveget meg ut i skogen så da trengte jeg sko til det også, Tre par sko altså, tre par sko og løpetøy og pulsklokke. Løpetøy for vinter og løpetøy for sommer.

Så begynte jeg å løpe litt lenger.

Da ble det plutselig kjekt å ha med seg litt drikke på turen. En liten ryggsekk med drikkeblære hadde jeg jo allerede, men jeg trengte nok et drikkebelte også. 

Så plutselig hadde jeg ikke lenger et par sko, men 5 par løpesko, mange skift med løpetøy, kompressjonsstrømer, pulsklokke, camelback, drikkebelte, gelbelte, hodelykt, startnummermagneter og liten kolleksjon gel, barrer, proteinpulver og elektrolytter.

Nå står jeg forran ultradebuten min og værmeldingen fortalte meg at løpsgarderoben trengte litt påfyll. Det er fare for regn og løpsgarderoben min manglet en vanntett jakke som egner seg for vår/sommer og ikke senhøst/vinter. En vindtett vest er også kjekt og noen nye ullsokker av den gnagsårhemmende sorten. Heldigvis fant jeg noe som sikkert er fjorårets kolleksjon til nedsatt pris så prisen ble litt lavere enn jeg fryktet, men det er ikke bare et par sko lenger. 

Og så var det løpevogna da. For ikke å være avhengig av barenevakt for å få trent så måtte jeg jo kjøpe meg løpevogn også. Det var på ingen måter billig. En vanlig løpetur i vinter har det nok takket være løpevogna vært over 20.000 i klær og utstyr med meg ut døra.

Men alt jeg trengte for å komme i gang var et par sko.

Hadde det kostet 20.000 i utstyr å ta den første løpeturen i 2009 så hadde jeg nok stått forran noen ultradebut til helgen.

For det trengs faktisk bare et par sko.

Lorem ipsum dolor sit amet.