Joysticker og arduinokode

FullSizeRender

Joystickene har kommet. 10 stk av dem da det var billigere enn å kjøpe bare 2.

Jeg koblet de opp til Arduinoen og fikk veldig rare verdier som lignet mer på verdier fra logaritmiske potensiometer enn fra lineære potensiometere. Mye knoting og irritasjon senere kom jeg på at motor kontrollkortet bruker port A0 og A1 til spenningsmåling på motor og derfor gir 3,3V på de portene som selvfølgelig gjorde at jeg fikk underlige verdier. Når jeg så flyttet joystickene over til A2 og A3 så fikk jeg helt normale måleverdier og kunne skrive koden som gjør at forover på joysticken blir forover på motoren og bakover blir bakover. 

En test med et 9V batteri rundt midnatt viste at koden fungerer som den skal selv om 9V ikke er i nærheten av nok til å drive to 12V motorer skikkelig når det i tillegg er ca 3V spenningstap i motorkontrolleren. Greit da at et 14,8 LiPo-batteri er på vei til meg så motorene kan få den strømmen de trenger for å gå skikkelig.


Neste skritt er selve radiooverføringen av kontrollsignalene.

Jeg har radiokortene, men bare et Arduino UNO-kort så jeg håper at jeg får levering på de neste uke så jeg kan begynne å teste ut den delen av koden.

IMG 6472

Kamera, sender/mottaker for video og en 7” skjerm er også på vei fra Kina, men det er nok enda noen uker til det kommer. Den delen av prosjektet er kodeløs og stort sett bare å montere og gjøre noe instillinger så der er det mindre utfordringer.

Ventetiden brukes med 3D-printeren i et forsøk på å gjøre det litt lettere å tenke på det som en fjernkontroll og ikke bare noen løse deler som henger sammen med noen ledninger. Usikker på hvordan det hele blir sendes ut til slutt.


Lorem ipsum dolor sit amet.