Byggeprosjekt del 1 - oppsummering

Handleliste:

  • 1x TS-100 tank chassis (inkl. 2x 12V motor, 300 rpm)
  • 2x Arduino Uno
  • 1x Arduino Motor Shield
  • 2x HC-12 433Mhz Wireless Serial Transceiver Module
  • 2x KY-023 joystick


Alt dette bør være grei skuring å kjøpe på ebay, banggood eller aliexpress, selv kjøpte jeg alt på aliexpress selv om levering fort tar 4-6 uker med mindre man er villig til å betale litt ekstra.

Batteri til å drive motorene kjøpte jeg ikke fra Kina, men fra elfun.no. Siden det er ca 3V spenningsfall i H-broen på motorkontrolleren så gikk jeg for et 4s lipo batteri. De holder 14,8V og da blir det ca 12V ut til motor som passer rimelig greit til de motorene som fulgte med chassiet.

Koden min finnes ikke pen, men gjør det den skal gjøre og kan lastes ned her.

Når jeg koblet opp første gangen så glemte jeg at motorkontrolleren bruker pin 3 til PWM på motor A så arduinoen hang seg hver gang jeg forsøkte å kjøre venstremotoren for da ble det to forskjellige ting på den pinnen. I tillegg så kjørte jeg meg fast på et par andre punkter under selve kodingen og startet fra scratch på koden til motorkontrolleren, derfor er HC-12 kortet koblet forskjellig på sender og mottaker.

motor controller
joystick sender bb


Da joystickene er litt unøyaktige og har litt forskjellig frigang så er det veldig vanskelig å få de to motorene til å gå likt på lav hastighet. Like mye bevegelse på joystickene gir litt forskjellig utslag på motorene. Derfor lurer jeg på om jeg skal skrive om koden til å bruke bare en joystick, men begge aksene slik at det blir lettere å kjøre rett i lav hastighet.

Da får jeg også en joystick som evt kan brukes til styring av pan/tilt på et kamera som jeg har planer om å montere på etter hvert. Dessverre så vil det bruke opp 2 analoge pins og da har jeg ikke nok analoge pins igjen til å få nok inputs til å kunne styre en gripearm med 4 servoer, men jeg tror akkurat det problemet kan løses ved å bytte ut Arduino UNOen med en Arduino MEGA for å få flere analoge og digitale inn/utganger.Lorem ipsum dolor sit amet.