Tech

Sigma f/1,4 50mm

sigma-50mm-f1Som første skikkelige objektiv til mitt Pentax K-x falt valget på et Sigma f1.4 50mm. Jeg gleder meg til å få objektivet og har forsåvidt også sett meg ut et fotokurs. Det kan jo være en ide å få et par tips av fagfolk isteden for å skulle være 100% selvlært.

iPhone vs gulvflis, 0-1

Ragnhild har mistet telefonen sin i gulvet. Den lever fortsatt, men da displayet har dødd er det praktisk talt umulig å bruke den.  Mer tradisjonelle telefoner kunne man ihvertfall bruke til å ringe med uten display, men med iPhone så er også det vanskelig.

Nå, noen timere senere er alle hele adresselista berget og flyttet inn i min gamle SE W995. Så får vi se om det blir ny iPhone på henne eller om hun kan holde ut med en gammeldags telefon uten alle iPhonene finesser.

Mac Mini nå med mer RAM

Helt siden jeg kjøpte en Mac Mini sist sommer har jeg hatt 4 GB RAM liggende og vente på at jeg skulle ta meg tide til å åpne maskina og sette inn de to RAM-brikkene. Nå er det gjort og den lille maskina ble merkbart mer responsiv.

Canal digital og manglen på TV

Vi har jo ikke noen TV og nå plutselig sitter jeg der med en Canal Digital dekoder og masse TV rett i veggen. Hva er poenget?

Jeg forsøkte å plugge kabelen fra dekoderen i en av monitorene mine, men dekoderen leverer ikke signal som monitoren liker. Må jeg bite i det sure eplet og innse at jeg kanskje må kjøpe en TV. En TV som også kan fungere som skjerm for Mac Minien min.

Logitiech Squeezebox Radio

15237

I dag kom radioen i posten. Ragnhild tok rakt affære, pakket den opp og koblet den til. Så måtte den kobles til det trådløse nettet, til squeezaboxkontoen min og så var det faktisk en smal sak å finne BBC World Service på den. Nå ryktes det at den kommer uten batteripakken som gjør at den husker innstillingene sine hvis man kobler av strømmen, lureri spør du meg. 

Squeezebox radio på vei

Screen shot 2010-10-05 at 09.32.42Da er squeezeboxradioen på vei til et postkontor nær meg. Hva gjorde man i tiden før internett og pakkesporing? Løp hjem og sjekket postkassen hver dag etter jobb?

BBC world service vs. Squeezebox

Fra tid til annen så dukker et ønske om å ha en radio og kunne høre på BBC World Service opp. Jeg har av og til hørt BBC World ServiceNRK Alltid Nyheter, men vi har ingen radio og BBC World Service sender såvidt meg kjent ikke på FM båndet her til lands.

Det de gjør er å streame sendingene sine så jeg kan høre de på datamaskinen. Nå har ikke laptoppen min noe på frokostbordet å gjøre så da må man finne et alternativ. Gjerne et alternativ som faktisk ser ut som en radio.
15237
Valget har falt på en Logitech Squeezebox™ Radio og da la Mac Minien som allerede gjør jobben som TV også være squeezebox server. Undersøkelser på internett tilsier at dette skal være verdens enkleste sak å sette opp, så da gjenstår det å se hvordan det fungerer når jeg får radioen i posten.

Lorem ipsum dolor sit amet.