Tech

Gaute og Arduino, et nytt vennskap

I vår kjøpte Ragnhild en 3D-printer for å printe deler til luktboksprosjektet sitt etter å ha funnet ut at det var såpass dyrt å betale andre for å printe for henne at det var mer kostnadseffektivt å kjøpe en printer og printe selv. 

Det igjen ført til at jeg lærte meg 3D designprogrammet Fusion 360. I hvert fall nok av det til å ta luktboksen og videreutvikle designet på den slik at monteringen ble enda enklere. Resultatet av luktboksprosjektet vil snart være og se, og lukte, i Oslo.

Så mot slutten av juli surfet jeg litt rundt på internettet og leste litt om arduino og kommenterte til Ragnhild at med arduino så kunne man f.eks. lage en enhet som kunne spille av en lydfil når luktboksen ble åpnet og før jeg viste ordet av det så hadde jeg fått et arduino start kit i bursdagsgave fra Ragnhild. Jeg plukket det riktig nok opp i butikken selv, men det var fortsatt en gave.

Et par uker senere var alle deler til luktboks 4.0, også kjent som lydboks 0.1 kommet og en helt ny boks ble designet fra skratch for å få plass til elektronikken som skulle få lydboksen til å raute som en ku. 

Lorem ipsum dolor sit amet.