Tech

Pentax K-x

pentax-k-x-dslr-camera-jpgEtter at Rasmus argumenterte for å ikke utelukke Pentax fra vurderingen min har jeg saumfart internettet og når jeg omsider sjekket ut hva Norske tester mente om Pentax sine bidrag til Speilreflekser i økonomiklassen ble jeg overrasket. Pentax K-x kommer ut som best i test hos Din Side og hos TV2 Hjelper Deg.

Jeg vet ikke helt hvor begeistret jeg er for at det bruker AA batterier, men utifra testene jeg har lest og spesifikasjonene så ser det jo ut til å være et veldig godt kamera sammenlignet med de andre i samme prisklasse. Og med den bonusen at jeg kan fortsette å bruke de gamle objektivene mine selv om de ikke vil fungere som de gjorde på mitt gamle kamera. 

2 måneder med negativ cashflow har gjort sitt med kontoen, så jeg har gitt meg selv valget mellom iPad og kamera. Ja takk, begge deler ville nok mange si, men i dette tilfellet betyr det at iPaden min nok vil få seg en nye eier i løpet av den nærmeste tiden og tar en tur i butikken for å kjøpe meg et nytt kamera. Enn så lenge så er det mer ekstrastæsj man kan kjøpe til et kamera enn en iPad.

Kamera

Etter å ha sett Grand Canyon gjennom et kompaktkamera har jeg gjenoppdaget behovet for en speilrefleks. Et kompaktkamera er veldig praktisk, men det har visse begrensninger, det er f.eks. ingen speilrefleks.

Pentax_MZ-5_01

Jeg har jo en Pentax MZ-5 med 3 objektiver og en telekonverter liggende, og selv om jeg er veldig fonøyd med kameraet så er det avhengig av at jeg fyller det med 35mm film til stadighet. Denne filmen må så fremkalles før jeg kan se på bildene. Når jeg kjøpte kameraet, jeg tror det var høsten 1997, så var digitalkameraer ikke i stand til å ta opp kampen mot en speilrefleks. I dag er situasjoen en helt annen. I dag er det vel knappest noen som fortsatt bruker analoge kameraer.

I 1997 var Canon EOS kameraene de vanligste, men jeg syntes de kjentes som om de var laget av plastik og gikk for Pentax som føltes mer solide. Hvorvidt Pentax kameraene fortsatt føles mer solide enn Canon EOS kameraene vet jeg ikke, men jeg har flere venner med EOS og da er jo muligheten til å låne objektiver tilstede.

A magical and revolutionary product

IMG_0307Det er ihvertfall Apple sine egne ord. Tredje April møtte jeg (og Ragnhild) opp utenfor Apple sin butikk på Waikiki beach, fant vår plass i køen og ventet halvannen time på at butikken skulle åpne. Køen vokste stadig og før dørene åpnet var det nok et sted mellom 100 og 150 mann i køen. Lokal TV var også på plass, men sammenlignet med køene inne i fastlandsamerika så var det ikke mye og snakke om.

Det var en hyggelig kø og vi kom i prat med noen av våre kønaboer. Ikke alle var like oppdaert på hva denne iPad  tingen kunne og ikke kunne, men alle var ved godt mot. En halvtimes tid før åpning kom de ansatt rundt og delte ut iste til alle i køen og fem minutter før åpning løp de ut alle som en.

Det tok vel en halvtimes, tre kvarters tid før de som var forran oss i køen hadde fått gjort sitt og vi ble pent geleidet inn i butikken. VI hadde tenkt oss et par 32 GB iPads, men når vi kom inn, som nummer noen og 50 i køen, hadde de bare 64 GB modellen igjen. Så da ble det 2 stk 64 GB iPad Wi-Fi.

Lorem ipsum dolor sit amet.