Tech

Canal Digital graver og graver

Nå vet jeg ikke om de graver, men jeg kom ihvertfall hjem fra trening og var klar til å sette meg ned og gå over de siste dagers stillingsutlysninger. Til min store fortvilelse viser det seg at internettet er nede. Jeg restarter modemet et par tre ganger uten noen bedring og gyver isteden løs på noen tabeller Ragnhild har bedt meg om å overføre fra papir til datamaskin. Internettet forblir borte, så jeg får ikke gitt Ragnhild disse tabellene på den vanlige måten, altså via internettet.

Nå er jeg ikke avhengig av internett (og har unasett en telefon til viktige ting som e-post) så jeg tar meg ikke bryet med å ringe Canal Digital for å klage. Ikke før jeg tar en liten pause og sjekker TVen for å se om TV-signalet også er borte. Og TVen er like død som internettet. Fin skjerm, men ikke noe informasjon kommer inn gjennom kabelen i veggen.

Så da ringer jeg Canal Digital, taster 2 for internett og 1 for feilmelding. En stemme forteller meg at de sjekker om det er noen feil i nettet i mitt område og så får jeg vite at det foregår forbedringer på nettet og at de derfor har koblet ut hele sulamitten mens de jobber og at alt vil være tilbake til det normale kl 16:00.

Alt dette uten å prate med et eneste menneske.

Når Canal Digital vil selge meg en dyrere kanalpakke klarer de og sende meg en SMS. Når de lanserer nye kanaler klarer de å sende meg en SMS, og jeg er sikker på at om jeg ikke bataler reginingene mine så klarer de å sende meg en SMS. Men når de skal kutte min tilgang til omverdenen for litt planlagt arbeid så er det tydeligvis ikke mulig å gi beskjed på forhånd.

De vet hvor jeg bor, de har mobilnummeret mitt og når de uten at jeg prater med et eneste menneske kan fortelle meg at jeg er uten TV og nett grunnet planlagt arbeid så synes jeg de kunne koblet de to systemene sammen og sendt ut melding på forhånd. Hva hvis jeg hadde planlagt hjemmekontor? Hva hvis jeg hadde en viktig videokonferanse som ventet? 

Skuffet!
Men om jeg isteden hadde hatt nett fra Get eller Altibox eller noen andre så hadde jeg vel ikke fått noen beskjed på forhånd da heller. 

Bloggen

Å si at bloggen min har mange lesere er vel å ta litt hardt i, med unntak av når kondis.no lenket til meg og gav meg nesten 400 besøk på en dag rett etter Oslo Maraton i fjor så er det nok kun venner og kjente som besøker den. 

Screen shot 2011-02-13 at 12.38.08

Men noen andre er det nok. Kartet ved siden av viser hvor den norske delen av traffikken til men blogg kommer fra og  etter at vi flyttet opp hit til Trondheim har det blit en markant økning i trønderske besøk. Når jeg sjekker hvordan de finner veien til bloggen så har det også vært en økning i antall besøk som kommer via søkemotorer, og da har de gjerne søkt på navnet mitt. Dette betyr kanskje at det er flere som søker på mitt navn på internett nå enn det var tidligere. Jeg tror ikke dette betyr at jeg holder på å bli en kjendis, men heller at jeg har søkt på mange jobber de siste månedene og at jeg i den forbindelse blir googlet oftere enn tidligere.

Lorem ipsum dolor sit amet.