A magical and revolutionary product

IMG_0307Det er ihvertfall Apple sine egne ord. Tredje April møtte jeg (og Ragnhild) opp utenfor Apple sin butikk på Waikiki beach, fant vår plass i køen og ventet halvannen time på at butikken skulle åpne. Køen vokste stadig og før dørene åpnet var det nok et sted mellom 100 og 150 mann i køen. Lokal TV var også på plass, men sammenlignet med køene inne i fastlandsamerika så var det ikke mye og snakke om.

Det var en hyggelig kø og vi kom i prat med noen av våre kønaboer. Ikke alle var like oppdaert på hva denne iPad  tingen kunne og ikke kunne, men alle var ved godt mot. En halvtimes tid før åpning kom de ansatt rundt og delte ut iste til alle i køen og fem minutter før åpning løp de ut alle som en.

Det tok vel en halvtimes, tre kvarters tid før de som var forran oss i køen hadde fått gjort sitt og vi ble pent geleidet inn i butikken. VI hadde tenkt oss et par 32 GB iPads, men når vi kom inn, som nummer noen og 50 i køen, hadde de bare 64 GB modellen igjen. Så da ble det 2 stk 64 GB iPad Wi-Fi.

Ragnhild sin kranglet litt så vi var tilbake på på butikken noe senere og de tok den i retur og siden de da også hadde fått inn en ny levering med iPads fikk vi byttet den ene ned til 32 GB modellen.

IMG_0308

Vi brukte en del tid i Apple butikken for å få lastet ned programmer til den, og for å få fikset Ragnhilds kranglete iPad. Vel tilbake på hotellet ble den brukt flere ganger daglig til å sjekke e-post og nyheter. 

Ute på tur (forutsatt at man har tilgang til Wi-Fi) er den helt genial. Lesing av nyheter, e-post og lignende går som en drøm på den selv om det er en del småting som ikke er helt som det burde for en norsk bruker. Norsk tastatur med ÆØÅ har den ikke, og selv om man kan skrive ÆØÅ så er det tungvint og bryter opp tastingen så man ikke får noen flyt. Enn så lenge så er det ikke noen norsk App Store til iPad og man må da opprette en amerikansk konto for å få lastet ned programmer til den. Man får da ikke betalt med norske kredittkort og er avhengig av gavekort fra iTMS for å få kjøpt ting. Her i USA er det ikke noe stort problem å få tak i disse gavekortene, men vel hjemme i Norge må man ty til Ebay om man ikke har venner og kjente i USA som kan være behjelplige.

Selve iPad'en er veldig god og bruke. Den er riktignok såpass tung at man ikke blir liggende i senga og leke med den, man må sette seg opp. Det er en del programmer  som er skreddersydd iPad, BBC sin nyhetsleser for eksempel er et strålende eksempel på hvordan nyheter kan formidles, og i ukene fremover regner jeg med at det blir flere programmer. Apple selv har kommet med et par matnyttige programmer, Pages og Numbers, men jeg har ikke kjøpt disse enda så jeg har ikke fått testet dem ut. 

Så hva kan den brukes til, denne magiske og revolutionerende duppeditten? Jo, den er ypperlig til å surfe på nettet, den er fin og sitte i sofaen og sjekke e-post på. Når jeg har fått sett en film på den så kommer jeg sikkert til å være overbevist om at den er strålende til filmtitting, og når jeg får kjøpt Numbers og Pages så finner jeg sikkert ut at det ikke er helt halvgalt å fikle på regneark og skrive tekst på den heller. 

På Hawaii var det ikke like lett å finne en utepils med trådløst nett som det er i Oslo, men til tross for hyppigheten av kaffe og øl med internett i Oslo så ser jeg helt klart at det er 3G varianten som kommer til å være den mest attraktive. Ja, den er en del dyrere og man må betale for nettbruk, men å ha en iPad som kan være på nett nårsomhelst og hvorsomhelst er for mange verdt pengene. 

Selv tror jeg ikke at jeg kommer til å oppgradere til 3G, ihvertfall ikke med en gang. Jeg har jo fortsatt min første generasjons iPhone og den duger til min bruk uten GPS og 3G, så da burde vel en Wi-Fi iPad også holde en god stund.

Lorem ipsum dolor sit amet.