Transatlantiske flyvninger i disse vulkandager

Eyjafjallajökull gjør langdistansereising til en usikker ting nå om dagen. Vi sitter i USA og har billetter med Lufthansa hele veien hjem til Oslo om litt over en uke. For øyeblikket gjør the volcano, som amerikanere kaller den for å unngå vanskelig uttale, livet surt for reisende. Lufthansa håper for øyeblikket at de i løpet av dagen, Onsdag 21 april, at de kan si noe om avganger og flyvninger på Torsdagen. Det er tidshorisonten de opererer med for øyeblikket. De håper de kan si noe om morgendagen i løpet av dagen.

Vi som skal reise om over en uke vet med andre ord virkelig ingen ting. Om en uke kan enten alt være over, eller Katla kan ha fått utbrudd og en tykk mørk askesky kan ha mørklagt hele europa. Forhåpentligvis kan vi fly hjem uten problemer, men vi har tatt en liten titt på nettet for å se på alternativene.

Er det de samme forholdene om en uke som det er i dag så vil de prioritere langdistanseflyvningene, hvilket vil si at vi vil kunne komme og til Munchen. Flyvninger til Norge står nok ikke like høyt på listen og hvis forholdene er de samme kan vi altså ikke regne med å komme oss fra Munchen til Oslo med Lufthansa. Alternativene da er tog. Deutsche Bahn lar oss ikke printe ut billett selv  på reiser som er innom andre land enn Tyskland, de vil da sende billett til oss i posten. Posten som er avhengig av å fly for å komme frem til USA. Hvis vi derimot  ikke vil krysse grensen så har DB ikke noe problem med å la oss printe ut vår egen billett. Vi kan altså ta toget til Kiel med en billett vi har printet ut i USA, men vi kan ikke ta toget til Oslo. Fra Kiel kan vi jo ta ferja til Oslo, Ferja fra Kiel går bare annenhver dag og første ferje etter at vi annkommer Munchen rundt kl 17 på Torsdag forlater Kiel kl 14 på Lørdag. 

Hvis alt går som det skal så har vi en reise på 15t 40m, i tillegg kommer selvfølgelig reise til og fra flyplass i begge ender.

Hvis Eyjafjallajökull er sånn tålig på vår side og vi faktisk kommer oss til Tyskland og får både tog og ferjeplass vidre så kan vi være i Oslo kl 10 Søndag formiddag. Det er en 78 timers reise hvis jeg ikke har regnet helt feil. 

Hvis Eyjafjallajökull skulle slå seg enda litt mere vrang så kanskje vi kommer oss til Spania eller Italia, men da har jeg ikke engang sett på mulighetene for vidre reise. Skulle Eyjafjallajökull virkelig sette seg på bakbeina og vekke Katla så er det vanskelig å si når vi kan regne med å forlate San Francisco.

Lorem ipsum dolor sit amet.