Fiesole og Frankfurt

Ragnhilds disputas var i Firenze så vi tok turen sydover. Oslo - Frankfurt - Firenze med fly og så taxi til Fiesole hvor vi hadde booket rom på et hotell. Fiesole ligger rett utenfor Firenze og har gamle etruskiske ruiner, klostre, kirker, en stor piazza og god mat. Man har også utsikt over hele Firenze og slipper å bo nede i byen. At EUI, universitetet Ragnhild har tatt doktorgraden sin på ligger bare et par svinger lenger ned i bakken hjelper selvøflgelig også.

DSC05069Disputasen gikk greit, men det er en historie for seg selv og den er ikke min. Siden disputasen var på fredagen hadde vi hele lørdagen til å leke turister. Vi tok bussen ned til Firenze, tuslet rundt i gatene, spiste pizza til lunch, gjorde unna litt shopping og besøkte et lite museum hvor de hadde laget modeller av mange av oppfinnelsene til da Vinci. På kvelden ble det en fantastisk florentinsk bistecca på en av resturantene ved piazzaen oppe i Fiesole.

DSC05060Søndag startet vi med en spasertur oppe i Fiesole før vi dro ned til Firenze. Vi fant stedet der mytene skal ha det til at da Vinci's assistent forsøkte å fly og konkluderte med at det må endt ganske katastrofalt. Forhåpentligvis hadde han tro på at det skulle fungere. Jeg hadde ihvertfall ikke kastet meg ut i et steinbrudd omjeg ikke hadde hatt tro på vingene på ryggen min. Vel nede i Firenze trillet vi rundt på koffertene våre, fant en utmerket slow food resturant og spiste en nydelig lunch. Hvis jeg drar tilbake til Firenze skal jeg nok også tilbake til GustaVino

DSC05075På flyplassen dukket problemene opp. Flyet vårt var forsinket så vi rakk ikke flyet vidre til Oslo. En natt på hotell ved motorveien i Frankfurt og så en snarvisitt inn til Frankfurt for lunch og würstshopping ble det før vi endelig kom oss hjem til Oslo.

Lorem ipsum dolor sit amet.