Langetjønn rundt #1

Kalenderen viser snart Desember og for å få en smak på vinteren så har vi tatt turen opp til Rjukan. Fredagskvelden nyter vi med god mat (biff) og god drikke (vin og øl) i godt selskap (hverandre). Lørdagsfrokosten var på nybakt brød og det tok ikke så alt for lang tid før vi var oppe på Gaustablikk for å teste ut skiføret. 

I slalombakken var det ikke mange heisene som var åpne, og heller ikke de nedfartene vi kunne tenkt oss å bruke dagen i. Langrennsløyper var det også litt sparsommelig med da det har regnet i et par uker på Gaustablikk. Regnet???? Vel, det var ihvertfall det de sa der oppe.

DSC03080Nedoverski var uansett ikke på planen for i dag og vi fant frem langrennskiene våre, tok på no smurning for temperaturer rundt null og startet på langrennsløypa.  

Det tok ikke lang tid før vi møtte et par gutter (som nok ikke hadde startet på ungdomskolen enda) som var ute og luftet DSC03102fedrene sine. Skøyteski og støvler, skikkelig treningstøy og greier. Vi derimot hadde niste, Kvikk-Lunch og termos med solbergtoddy  i sekken. 

Klokka er ikke mye over tolv når vi starter og fra parkeringsplassen på Gaustablikk så ser vi solen så vidt titte over fjelltoppene. Her gjelder det å komme seg opp i høyden så vi ikke må gå på ski i mørket. Vel oppe på fjellet er det lyst og fint, føret er bra (noen hadde smurt riktig) og vi møter andre blide folk på ski. DSC03110Noen  ute på trening, andre ute på tur som oss. Turen går rundt Langetjønn og vi finner tid til et lite stopp med niste, solbertoddy og Kvikk-Kunch. 

Det er da jeg oppdager at bilnøklene ikke ligger i noen av lommene mine. Jeg bestemmer meg brått for at jeg vil tilbake til bilen og DSC00114sjekke om nøklene er å finne i bilen eller om kanskje hele bilen er forsvunnet. Planen om en runde nummer to rundt Langetjønn blir skrinlagt og vi peker nesen mot bilen igjen. 

Nøklene de står i bakdøra på bilen, akkurat der jeg forlot dem. Turen ble litt kortere enn planlagt, men vi fikk gått det meste av den oppkjørte løypa. I morgen kommer en ny dag og da kan vi gjøre turen litt lengre.langetjonn

Slalombakken frister jo, men det så ikke ut til å være veldig bra forhold der. Vi skal jo tilbake til Rjukan før jul så nedoverski kan vente til da. I morgen tenker jeg vi smører niste, lager solbertoddy og pakker noen Kvikk-Lunch i sekken for så og ta turen opp til Langetjønn igjen. Denne gangen med bilnøklene i sekken og ikke i bakdøra på bilen.

Lorem ipsum dolor sit amet.