Jula som gikk galt

Jul og nyttår 2010 gikk ikke helt som planlagt.

Det startet greit med en kjapp flytur ned til Oslo og vi ble møtt av en katt som tydligvis satte pris på å se oss igjen når vi kom frem til Ulleren. 

Der begynte også problemene.

Varmtvannstanken er på loftet og rørene fra varmtvannstanken og til bade ot kjøkkenet var frosset. Null varmtvann med andre ord. Vi stengte ventilen på varmtvannstanken og og dro til Holmestrand hvor vi skulle feire jul. Ragnhild var da forkjølet og hadde litt feber så det ble en stille og rolig julefeiring og på gørste juledag begynner jeg å føle meg dårlig. Siden det er jeg som ikke har drukket og skal kjøre bestemmer vi oss for å dra litt tidlig fra Holmestrand så vi skal komme oss inn til Oslo tidlig. Vi kommer oss forsåvidt greit inn til Oslo, men jeg stopper på motorveien rett etter Drammen og legger igjen middagen i snøskavelen.

Vel fremme i Oslo er det sofa og seng med feber og omgangssyken resten av helgen. Natt til Mandag blir vi vekt av at naboen ringer for drypper det vann fra taket på kjøkkenet deres. Det har blit mildere i løpet av natta og de frossne rørene har tint. Med sprekk i røret har det blitt en liten lekkasje. Heldigvis hadde vi stengt ventilen på varmtvannstanken så det er ikke mye vann som lekker ut, men fortsatt nok til at det nådde naboen under. Mandag morgen kommer rørleggeren innom og setter inn en ny rørstump der lekkasjen var.

Svekket som jeg var av omgangssyken ble jeg et lett offer for forkjølelsen og resten av romjula går forbi med feber og stadig knasking av Vekk i Morgen. Nyttårsaften kommer og febern slipper taket litt utover kvelden, men kommer som forventet kraftigere tilbake dagen etter. Først 3 januar føler jeg meg frisk igjen.

For å runde av jul og nyttår punkter bilen og dagen før vi skal kjøre til Trondheim må jeg innom et dekkverksted og få nye fordekk til bilen. Sannsynligvis er det noen av håndtverkerene som etterisolerer et hus i gata som har mistet en spiker som jeg selvfølgelig har klart å få i dekket. Når bilen trekker litt mot høyre og man kjører noen meter før man får stoppet og sjekket hva som kan være galt er allerede dekket helt ødelagt.

Resten av året derimot har jeg tenkt til at skal bli mye bedre.


Lorem ipsum dolor sit amet.