IQ

Denne uken har jeg vært hos Jernbaneverket og blit IQ-testet, vel ikke egentlig men det høres så mye bedre ut.

Screen shot 2011-03-20 at 11.13.58En arbeidpsykologisk test kalte de det, og den minnet ganske mye om testet jeg tok på sesjon fo 15-16 år siden. I tillegg til de klassiske oppgavene med tallrekker og mønstergjenkjenning var det også noen tester på simultankapasitet  og stress.

For å varme opp de små grå rotet jeg litt rundt på nettet dagen før testen og noen IQ-tester. Websiden til Mensa Norge hadde en test, og jeg fant også en grei test på de danske sidene. Nå er jo ikke disse webtestene det samme som den testen jeg gjorde hos Jernbaneverket, men de er ganske like deler av den testen. Etter å ha tatt et par tre tester på nett følte jeg meg ganske trygg på at hjernen min ikke hadde gått helt i dvale etter noen måneder uten jobb og  etter endt testing hos Jernbaneverket fikk jeg riktignok ikke opplest noen IQ (det var jo tross alt ingen IQ test), men fikk beskjed om at jeg fikk høye resultater (topp 10%) i alle kategoriene. 

Det å vite at jeg ikke er dum (og at de har det på papiret) er jo godt å vite når jeg skal på intervju hos jernbaneverket neste uke.

Lorem ipsum dolor sit amet.