Dr. Spocks bok om barneoppdragelse

IMGP3455Nå som jeg har blitt far er det viktig for meg å lese meg opp på barneoppdragelse. Jeg har i den anledningen skaffet meg det som er å regne som bibelen innen barne stell og oppdragelse og ser frem til å lese om hvordan jeg best mulige måte kan sørge for at mine barn for riktig stell og en god oppdragelse. Dr. Spock er ingen hvemsomhelst, han rodde til gull i OL i Paris i 1924 og som barnelege og spesialist på barnepsykiatri regner jeg med at han kommer med de beste rådene. Boka er tross alt den nest mest solgte i USa i det 20-århundre. 

IMGP3457

Jeg skal selvfølgelig følge boka gjennom barnas forskjellige stadier, men har tatt en kjapp titt i den for å se hva det står om farsrollen.  I og med at jeg er far til både en jente og en gutt er det viktig for meg å være der for de begge selv om de har forskjellige behov. En kjapp titt på kapittelet Far som kamerat gir allerede en pekepinn på min rolle i årene fremover. Såvidt jeg kan forstå av boken så har jeg som far ingen større rolle før jeg ungene er litt større, men det er åpenbart viktig at jeg er i godt humør når jeg leker med dem. Bedre å gi dem 15 kvalitetsminutter enn å være sur og tilstede i lengre perioder. Åpenbart er det forståelig at avisen prioriteres forran masete barn om man ikke er i humør til å leke med barna.

Når det gjelder det spesifike mellom far/sønn og far/datter skal jeg komme tilbake til det når jeg har leste mer i boken, men far er vel så viktig for piker som for gutter. Blandt annet må jeg huske på å fortelle henne at hun har en fin kjole eller er fin på håret. Jeg er dog litt mer skeptisk til at jeg må ta godt mot vennene hennes selv om jeg ikke synes de er gode nok for henne. Nå har jeg som sagt ikke fått lest i boken enda, men jeg håper den også tar opp eventuelle problemer som hvordan takle det når hun blir 16 år og kommer hjem med en kjæreste som åpenbart ikke er bra nok for henne.

Lorem ipsum dolor sit amet.