Devil Daiquiris and then some...

For noen år siden introduserte Geir og Annette meg for Devil Daiquiris, frossne jordbær daiquiris med chilli. Denne frossne herligheten spredde seg i vennegjengen og når Kristoffer dro til india endte den vist opp med navnet Norwegian Devil i hotellbaren der han bodde.

I dag fikk jeg en link til Gizmodos test av Master of Malt sin 250.000 Scoville chilli vodka. Jeg tenkte umiddelbart på noe tørket chilli og sprit jeg har liggende. 

Picture 3Man tager altså litt tørket Naga Bhut Jolakai (tidligere verdensmester i strekeste chilli) og en flaske med taxfree rom som egner seg godt til Devil Daiquiris.

Picture 4

Jeg har ingen formening om hvor mye som skal til for å få litt styrke på denne mixturen så jeg tok 3 tørkede chillier, knuste dem og hadde dem oppi flaska.

Rist, la stå og vent noen uker og filtrer så gjennom et kaffefilter eller to.

Jeg misstenker at den kan bli en anelse for sterk til å brukes uten å blande den med annen rom, men det blir sikkert en varm opplevelse og eksperimentere seg frem til et akseptabelt blandingsforhold. En og annen sterk drink kan det jo hende det blir før man finner riktig forhold.

For litt mer farge og smak enn tørket chilli gir så har jeg også puttet oppi en dutch chilli. En sånn vanlig en fra butikken.

Det er også verdt og nevne at selv om tørket chilli ikke er like slemt å få på fingrene som for eksempel fruktsaft fra scotch bonnet, så skal man fortsatt ikke gå og ta ut linsene rett etter å splittet en dutch chilli og tatt på den uten plasthansker.

Plasthansker er et must ved håndtering av fersek chillier av den sterkere sorten. Jeg er bare glad nagaen var tørket for det er en av de sinteste i familien.

Lorem ipsum dolor sit amet.