Buss for tog

Det har jo vært mye skriverier om togkaoset i det siste, men tenkte jeg på at det var buss for tog mellom Oslo og Drammen når jeg luntet ut fra kontoret kl 15-ish for å rekke toget fra Nasjonal kl 15:14 eller no slikt. Vel fremme på Nasjonal ser jeg  skiltet som forteller meg at mellom den 17/7 og 30/8 er det buss for tog, og bussen går fra Oslo S.

Titte kjapt på klokken, 15:01. Løpe til T-banen, kaste meg inn på først og beste bane, og løpe til bussen som går fra helt andre siden av Oslo S. 15:14 forlater jeg Oslo S med buss.

Hadde jeg fulgt litt bedre på nyhetene og ikke bare tenkt at det angikk andre så hadde jeg sannsynligvis tatt bilen isteden. Nå får jeg faktisk jobbet litt på toget (les: bussen) og litt mindre av dagen forsvinner i venting. Buss for tog plager meg egentlig ikke nevneverdig, riktignok tenkte jeg et par faen, helvete helvete når jeg så på klokka der jeg sto på Nasjonal, men så lenge bussen går når toget skulle gått går det greit. Dette er jo planlagte driftsstans og det kan jeg leve med, og NSB planlegge for. Det er når jeg står 3 timer på Skøyen før det dukker opp en buss som får meg til Asker jeg blir sur. Litt bytting av transportmiddel er helt greit så lenge det ikke er forsinkelser.

Når det er sagt er jeg for dobbeltspor på Vestfoldbanen, og det helst for noen år siden.

EDIT: Da er jeg over på toget og ankommer snart Holmestrand. 5 mail i utboksen min og jeg har fått jobbet overraskende bra. Ingen nye mail i innboksen som krever oppmerksomhet, ingen chat, ingen distraherende kollegaer som sitter og demonterer tastaturet sitt og kommenterer rare taster de ikke viste de hadde. Ganske så effektivt egentlig. Kanskje jeg skal begynne med mer cafejobbing uten internett og aviser.

Lorem ipsum dolor sit amet.