Biltrøbbel igjen

DSC05050Bilen vil ikke slutte å gi meg trøbbel. Denne gangen tror jeg at jeg vil skylde på dårlig verkstedarbeid. For de som ikke er bevandre i motorer så kan jeg fortelle at problemet denne gangen var dieselforsyningen igjen. Denne gangen var det heldigvis ikke dieselrøret som var knukket, men resultatet var det samme. Motoren stoppet mens jeg lå i 100 på motorveien. Jeg var rett nord for bommen i Sande da jeg så meg nødt til å rulle inn på veiskulderen, ta på meg den orange vesten og titte under panseret.

Midt i bildet er det noen rør, dette er dieselrørene. Man kan se toppen på to sylindere på bildet og dieselrørene som kommer ned i en blank mutter. Den venstre av disse mutterene var tydeligvis ikke festet godt nok etter at bilen for noen uker siden var på verksted for å få byttet dieselrør. Når mutteren ikke sitter godt så spruter det diesel utover i motorrommet isteden for inn i sylinderene. Uten drivstoff vil ikke motoren gå.

Heldigvis er jeg ikek helt tapt bak en motorvogn. I løpet av et par minutter hadde jeg funnet feilen og med hjelp av en skiftnøkkel hadde jeg også klart og fikse problemet. Etter at mutteren ble strammet fant dieselen nok en gang veien inn i motoren og jeg kunne kjøre vidre til Holmestrand.

Lorem ipsum dolor sit amet.