Bare 17 år igjen.

Da har vi vært foreldre i 1 år. Ineborg og Tallak har vært barna våre i 1 år.

1 år med tvillinger betyr rundt 4000 bleieskift, over 400 liter MME og en mikrobølgeovn som nok har gått til sammen nær 10 dager i barnas tjeneste.

Siden vi kom hjem fra sykehuset i begynnelsen av mai i fjor har det vært under 1 uke uten barn i huset og sammenlignet med livet før barn tør jeg ikke tenke på hvor mange timer med søvn som har forsvunnet på grunn av to små som ikke lar oss sove lenger enn til kl 06:00, til nød 06:30.

IMGP3336


Det første året har hatt en ganske bratt læringskurve. Ingen bøker, ingen nettforum, ingen gode råd fra folk som har vært gjennom det samme tidligere kan forberede en på hvordan det faktisk blir. Det er mye som har vært tungt med to, men vi har også vært veldig heldige med Ingeborg og Tallak som stort sett har godtatt vårt knallharde grep på rutinene våre

Jeg er ikke i tvil om at det er rutinene som har reddet oss fra å forsvinne i evig barneskrik og bleieskift.

IMGP4202


Nå er første året unnagjort og det ble feiret med kake og familie. Vi voksne synes kanskje dagen var slitsom, men for 1-åringene var det nok langt mer slitsomt. 

Nå tar vi fatt på år 2. De kommer til å lære seg å gå, begynne å snakke og de skal begynne i barnehagen.

Det blir sannsynligvis enda mer slitsomt, men også enda et år med veldig mange store opplevelser både for Ingeborg og Tallak og for oss som foreldre.


Lorem ipsum dolor sit amet.