Livet

Langetjønn rundt #2

DSC03113Denne gangen dobbeltsjekket jeg at jeg hadde bilnølene i lomma når vi gikk fra parkeringsplassen. Med nøkkel trygt i lomma var det ingen grunn til å kutte av turen tidlig for å løpe tilbake til bilen.

DSC03116Løypa var blit kjørt opp Lørdag kveld så det var ypeprlige forhold. Litt kaldere enn på Lørdagen, men fortsatt sol og fint føre. To runder rundt Langetjønn  ble det før vi så solen forsvinne bak fjellene i vest.  Ifølge yr.no så er det meldt kaldt og en hel del nedbør fremover, ikke regn som det DSC03130har vært der oppe de siste par ukene. Så når vi rett før jul tar turen tilbake til Rjukan regner vi med at det er mil på mil med oppkjørte løyper i fjellert og at det er flotte forhold i bakkene også. Jeg har ihvertfall et par nye telemarkski som jeg gleder meg til å prøve (de grønne Elan skiene innerst i boden). 

Forhåpentligvis får vi mange fine helger på ski i løpet av vinteren, kanskje også her nede i Oslo. Skiene blir nok med ned fra fjellet neste gang. Da håper jeg det er bra forhold i Tryvann også.

Langetjønn rundt #1

Kalenderen viser snart Desember og for å få en smak på vinteren så har vi tatt turen opp til Rjukan. Fredagskvelden nyter vi med god mat (biff) og god drikke (vin og øl) i godt selskap (hverandre). Lørdagsfrokosten var på nybakt brød og det tok ikke så alt for lang tid før vi var oppe på Gaustablikk for å teste ut skiføret. 

I slalombakken var det ikke mange heisene som var åpne, og heller ikke de nedfartene vi kunne tenkt oss å bruke dagen i. Langrennsløyper var det også litt sparsommelig med da det har regnet i et par uker på Gaustablikk. Regnet???? Vel, det var ihvertfall det de sa der oppe.

DSC03080Nedoverski var uansett ikke på planen for i dag og vi fant frem langrennskiene våre, tok på no smurning for temperaturer rundt null og startet på langrennsløypa.  

Det tok ikke lang tid før vi møtte et par gutter (som nok ikke hadde startet på ungdomskolen enda) som var ute og luftet DSC03102fedrene sine. Skøyteski og støvler, skikkelig treningstøy og greier. Vi derimot hadde niste, Kvikk-Lunch og termos med solbergtoddy  i sekken. 

9 liv er kjekt å ha

Curiosity killed the cat. 
Så galt gikk det ikke denne gangen, men nyskjerrrigheten tok overhånd og katten falt 5 etasjer ned i bakgården, landet i en busk, gjemte seg i nabobakgården og synes vi er teite som puttet ham i et bur og dro til vetrinæren.

photo-2Apollo synes det er stas å sitte ute, snuse på luften og titte ned i bakgården. I dag var han litt mer nyskjerrig på livet i bakgården enn normalt. Han strakk seg litt ekstra for å se hva som skjedde der nede 5 etasjer under. Selv sto jeg inne og tittet ut på ham, kommenterte at han nok strakk seg litt vel langt. Så ser jeg han skli litt, gå kontroll igjen, forsøke og rygge litt for isteden og forsvinne ut over kanten. Jeg kaster meg fort ut og titter ned i bakgården hvor jeg ser en lys katteaktig skikkelse flytte på seg.

5 etasjer lenger ned bruker vi litt tid på å finne katten som har gjemt seg under en busk i nabobakgården. Etter å ha fått ham inn igjen tar vi en titt på ham og finner en sår, det er ikke dypt, men katten skjelver og kan jo ha fått indre skader så vi tar turen til Vetrinæren.

Det ser ut til at katten kun har fått seg en skremmende opplevelse og et lite sår. Værre enn fallet tror jeg det å bli tvunget inn i buret var. Apollo er meget skeptisk til bur, han gjør det alltid til en kamp når vi vil ha ham inn i buret.

5 etasjer skal være en bra høyde og falle fra. Katten rekker å snu seg og gjøre seg klar til å treffe bakken og det er ikke for høyt. Det er vist værre for katter og falle fra 2-3 etasje, og fra 10 etasje da selvfølgelig.

Gautes Jobbsituasjon

Det begynner jo å bli en stund siden jeg ble ferdig med Bachelorstudiet i Skipsfart og Logistikk, så hva gjør jeg nå?

300px-ChateauNeufOsloJo, jeg vikarierer for en sykemeldt driftssjef på Chateau Neuf. Hvilket vil si at jeg andres ulykke er min lykke. Ikke noen hyggelig situasjon akkurat, men det gjør at bankkontoen min ikke blir tom ihvertfall. Jeg følger stadig med på stillingsannonser, men det er langt mellom de jeg finner relevante og intresante. Forhåpentligvis ser alt mye bedre ut på nyåret og jeg håper da å finne meg en jobb når engasjementet på Chateau Neuf er over.

Lorem ipsum dolor sit amet.