Livet

Hva har vi lært i dag da?

Hva har vi lært i dag?

- Et trøndersk snitt er 0,33 liter.
- Huset vi bor i er verneverdig, klasse C.
- Det store treet som henger over huset og røyter løv ned i takrenna er vernet.
- Snømåking er ikke det samme problemet her i Trondheim som i Oslo.
- Det går tog fra Skansen (rett borti gata) og til Værnes.

Mikroben

Ja, for det er det de kaller Trondheim Mikrobryggeri her oppe har vi skjønt. Stedet har ihvertfall godt øl, ihvertfall deres IPA og Pale Ale. Musikken spilles i et volum som gjør samtaler til enkle å føre (ihvertfall midt i uken) og etter sigende skal maten også være ganske god selv om den bruker lang tid på å finne veien til bordet.

Vi har altså vært ute og sosialisert i Trondheim. Et par øl på Trondheim Mikrobryggeri sammen med en bekjent av Ragnhild. Vi pumpet ham for infromasjon om spisesteder, søndagsåpne butikker, grønnsakshandlere og andre ting vi følte det var viktig å orientere seg om i Trondheim. Men mest av alt var det et par øl i hyggelig lag.

Trondheim ser ut til å være en ganske OK by bare man blir litt bedre kjent og får etablert et nettverk.

Et hav av papp

DSC000013 hyller, 1 seng, 1 bord, 2 garderobeskap, et flyttelass og en del andre småting fra IKEA skaper ganske mye papp. Vi har i en uke kjempet en hard kamp mot pappen, og selv om kampen ikke er over enda så har vi ihvertfall presset pappen opp i et hjørne. Pappen er nå i all hovedsak dyttet inn under stpisebordet og da Berlingoen ble satt igjen sørpå har vi ikke noen bil med god plass til å dytte det inn i. Her i Trondheim har vi heller ikke en søplekasse til papir stående bakgården vår, men det er 2 store papirbeholdere utenfor nærbutikken rett borti gata. Disse beholderene har ganske smalt innkast så vi må vel kappe opp pappen litt før vi får den inn i beholderene.

Planen er å få ut pappen i løpet ac de neste dagene. Hver gang vi går ut så må vi ta med oss litt papp. Hvis vi klarer det så er vi kanskje kvitt all pappen i løpet av en uke.

Siste hylle montert

I dag kom skruene og pluggene til den siste Billy-hylla i posten. Hylla er nå montert og 3 esker med bøker er tømt. Skrivebord nummer to er kommet opp på kontoret og jeg endelig fått min kontorplass opp også.

Vi har fått ut en del søppel og pappesker, men fortsatt er det en berg av IKEA-papp under spisebordet. Et termometer er skrudd fast i vinduskarmen utenfor kjøkkent og det visert +2°C, ikke akkurat varmt, men inne er det over 20°C.

At siste hylle er montert er selvfølgelig bare en løgn, for det gjenstår minst en tur til IKEA og på handlelisten står en hylle, en krakk (med skostativ) og en del småtteri.

Hva har vi lært i dag?

Jo, i dag har vi lært at i det er litt lenger til dagligvarebutikker med godt utvalg enn det vi er vant til fra Oslo. Dette betyr at man lett handler inn litt ekstra når man er på en skikkelig butikk. Litt ekstra betyr tunge poser og når det er lenger hjem enn man er vant til blir posene enda tyngre. 

Ryggsekk tror jeg er løsningen, her i Trondheim må vi i større grad bli flinke til å ta med oss ryggsekken når vi legger ut på ekspedisjon til andre siden av elven for å fylle opp kjøleskapet.

Et berg av papp

DSC05142Da begynner ting å se litt bedre ut her i Ilevollen 7. Vi har fått pakket ut det meste. Klesskapet på soverommet og garderobeskapet i gangen er på plass. Klærne er pakket ut, og hadde vi fått med skruer til den siste Billyhylla så hadde vi nok hatt pakket ut alle bøkene også.

Nå gjenstår gardiner, den siste hylla og litt småplukk. I løpet neste uke regner vi med at vi kan erklære oss for ferdig innflyttet.

Raritetskabinettet

IMGP1207Da er vi på plass i Trondheim.

Vår nye adresse er Ilevollen 7, 7018 Trondheim.

Vi hadde avtalt med flyttebyrået at de skulle komme mandag formiddag, men etter noen telefoner ble det klart at trønderske flyttefolk har en annen oppfattning av formiddagsbegrepet enn oss østlendinger. Kl 17:20 stoppet bilen opp i Korsgata og vi hadde da allerede båret ned det meste unntatt de store og tunge møblene. Innlastning i Korsgata gikk derfor relativt fort, men vi var likevell glade for at vi hadde booket om flyet vårt. 

DSC05128

Hjemme hos Ragnhilds foreldere var det bare esker og noen sekker med klær som skulle hentes så alt i alt var vel flyttelasset ferdig pakket i bilen rundt kl 20 på mandag kveld, sånn ca 30 min vårt opprinnelige fly skulle gå. 

IMGP1178Turen opp til Trondheim var relativt hendelsesløs og vi sloknet fort på hotellet. Tirsdag morgen var det tidlig opp og kl 07:30 sto vi i regnet utenfor Ilevollen 7 og ventet på selgeren så vi kunne få nøkkel og begynne innflyttingen. Med det mener jeg selvfølgelig at vi fikk nøkkel, lånte bil av en kamerat av Ragnhild,IMGP1175 kjørte inn til byen og tok en kopp kaffe på vei til IKEA hvor vi kjøpte seng, sovesofa, kjøkkenbord og en hel del andre ting før vi kjørte tilbake til Ilevollen og tok imot flyttelasset som endelig hadde kommet fra Oslo.

Leilgheten solgt og flytting neste

På onsdag denne uken aksepterte vi et bud på leiligheten. Vi har nå kjøpt i Trondheim og solgt i Oslo. Nå er det sendt ut forespørsel om anbud til 5 flyttebyråer og vi har vært på IKEA og sjekket ut møbler vi tror vi trenger til leiligheten i Trondheim.

Det er fortsatt litt uvirkelig å tenke på at vi skal flytte fra Oslo, men jeg regner med at det sakte men sikkert vil sige inn i løpet av de neste par ukene. Om to uker burde ihvertfall det meste være pakket i esker for hvis alt går etter planen kommer flyttebyrået mandag morgen for å ta med seg tingene være til Trondheim.

Lorem ipsum dolor sit amet.