Livet

Blodbanken kaller

Det tikket akkurat inn en SMS fra blodbanken å telefonen min. De vil nok en gang ha blodet mitt. Så hvis du har litt blod til overs ta gjerne en titt på giblod.no og se om ikke du også kan bli blodgiver.

Andre visning unnagjort

Screen shot 2010-09-21 at 21.12.49Da har megleren vært her og hatt visning nummer to og vi kan ta frem ting fra skuffer og skap igjen. 

7 stykker var vist innom men vi så the American på kino og 2 nye står på lista.I morgen får vi se om det blir noen bud på leilighten og om vi finner en ny eier som kan ta over loftet når vi flytter til Trondheim.

Første visning unnagjort

DSC00319Mens jeg var ute og skulle løpe halvmaraton i går så var det visning i leiligheten. Over 2000 har sett annonsen på finn.no. 10 stykker tok turen innom visningen i går og 5 av dem skrev seg opp på listen. Med tanke på at det var 10.000 og løp i Oslos gater i går og sikkert 5.000 som heiet på dem, så kan det jo tenkes at en del av våre potensielle kjøpere var opptatt med svette og blodslit og ikke kunne gå på visning. Vi håper på enda bedre oppmøte i dag og en bra visning. Selv stikker vi kanskje på kino mens de potensielle kjøperene får servert kaffe og titter på prospektet.

Her skal vi bo

Screen shot 2010-09-15 at 08.36.37Screen shot 2010-09-15 at 08.37.00Cirka klokken 08 i morges la vi inn bud på en leilighet i Trondheim. I annen etage er det en nyoppusset leilighet på 75 kvm og nå er den vår.

Huset er fra 1708, ble flyttet til den nåværende plasseringen på Ila i 1895 og i oktober 2010 så flytter vi inn. 

Selv har jeg ikke vært og sett på den, men Ragnhild var i på visningsrunde i Trondheim i går og med tanke på beliggenhet, størrelse, standard og slike ting så kom Ilevollen 7 ut øverst på lista vår.

Woho!!!!

Pølsefest

Vårt første forsøk på å lage pølser smakte godt, men var ganske så trørt. Til forsøk nummer to følte vi oss sikre på at hemmeligheten lå i spekket og tok sjansen på å invitere de som gav oss kjøkkenmaskinen i bryllupsgave på pølser. 

IMGP08592 kilo lam, 0,5 kilo spekk, en klunk hvitvin, noen kavringer, et par meter tarm og et utvalg krydder var på forhånd blandet til to pølsedeiger og når gjestene dukket opp var det bare å sette igang pølsemaskinen. Oppskriftene var tatt fra Vardøens Tøff Mat og det viste seg at når man bare ikke er redd for å brukte en fjerdedel spekk så er det faktisk ganske lett å lage pølse. Skulle man derimot ha fått det for seg at man vil prøve en litt sunnere vri med mindre fett så blir pølsa fort tørr og ikke på langt nær så god.

Vi hadde ihvertfall lært av forrige forsøk, sparte ikke på fettet og ble belønnet med kjempegode pølser.

Mens vi venter på takstmannen

Ragnhild har dratt til Trondheim med jobben. Hun skal besøke en konfektfabrikk mens jeg sitter hjemme og venter på megler, takstmann og fotograf. Leiligheten er tommere enn jeg noensinne har sett den og selv om det ikke er mer plass her nå så ser den unektelig litt større ut.

Megler valgt og takstmann bestilt

Etter å ha sett på tilbudene fra alle tre meglerene endte vi opp med megleren fra Boa Eiendom. Han var ikke den billigste av de tre, men han var den som vi følte oss tryggest på. Helgen har i stor grad gått med på å tømme leiligheten for alt som har vært stablet i høyden. Nå er mengden bokhyller redusert og det ligger ikke å flyter ting overalt. Vi hadde det ikke spesielt rotete her, men vi hadde nok mer ting enn det egentlig var plass til. Leiligheten ser ihvertfall mye større ut nå.

2 lass, i hovedsak klær og bøker ble kjørt til Ragnhilds foreldre og boden i kjelleren her er nå fullere en den noensinne har vært. Det er også overraskende rent og pelsfritt her med tanke på at vi har en katt som løper rundt og røyter ned alt han ser.

Planen er nå å få takstmann og fotograf inn i morgen. Vi regner med at leiligheten legges ut på finn.no før helgen og at vi da har visning helgen etter det igjen.

Meglerjakten

I løpet av den siste uken har vi hatt 3 meglere på besøk. Med flytting til Trondheim på programmet kan det bli vanskelig å få med leiligheten på lasset. Å leie den ut er heller ikke en gunstig løsning da leietagere ofte sliter mer på leiligheter enn eiere. 

DSC003193 megler som alle sa det er en fin leilighet og at det alltid er et marked for loftsleiligheter. 3 meglere som alle ønsker å selge leiligheten. 3 meglere som alle pratet godt for seg.

I løpet av dagen kommer nok et mer detaljert tilbud fra den siste megleren slik at vi kan sammenligne tilbudene og bestemme oss for hvilken megler vi ønsker å bruke. Så fort vi har tatt avgjørelsen begynner vi nok å pakke ned bøker og ting som bør fjernes før visning. Så kommer det nok en takstmann på besøk og før man vet ordet av det så er leiligheten til salgs. 

Lorem ipsum dolor sit amet.